fbpx
E-UTRIP
Aktualno Borilni športi Šport

Odlično leto tudi za ŠK in SD SIBOR

ŠK in ŠD SIBOR INOTHERM je bil zelo uspešnem v letu 2022, saj je nanizal kar nekaj lepih uspehov na več področjih ju-jitsa, zato vam nekaj naših uspehov predstavljamo v naslednjih stavkih.

Bili smo prisotni na 15 ju-jitsu tekmah in sicer na turnirjih in državnih prvenstvih v Sloveniji, udeležili smo mednarodnih e-turnirjev, svetovnih in evropskih prvenstev, ki so bili v Nemčiji, Bosni, Grčiji, Avstriji in v Združenih Arabskih Emiratih.

Na vseh omenjenih tekmovanjih smo osvojili 282 medalj in pokalov, do sedaj pa že 3200. Imeli številne evropske, državne prvake in podprvake v vseh disciplinah ju-jitsa ter večkrat potrdili da smo najboljši in najštevilčnejši klub v Sloveniji, v vseh selekcijah,

Nedvomno pa so najpomembnejše uvrstitve kar 11 MEDALJ NA SVETOVNIH, EVROPSKIH KADETSKIH, MLADINSKIH in ČLANSKIH PRVENSTVIH, kar je največ do sedaj in so ga osvojili tako duo pari in borci. Ob tem smo osvojili naslov EVROPSKIH PRVAKOV (NIKA KOTAR IN JAKA DIVJAK), NASLOV SVETOVNEGA PRVAKA (REBEKA DUŠČAK), NASLOV EVROPSKEGA PODDPRVAKA (NEŽA LEVSTIK IN SARA DIVJAK), NASLOV SVETOVNEGA PODDPRVAKA (ANŽE GOLEŽ IN SARA DIVJAK), 3. MESTA NA EVROPSKEM OZ. SVETOVNEM PRVENSTVU (NEJC PODLOGAR IN JAKA DIVJAK – 2X, HANA RUS IN EVELIN KOŽUH – 2X, JAN DIVJAK IN LAURA ZAJC, NIKA KOTAR IN JAKA DIVJAK TER SARA BESAL IN TINA PELC). Ne smemo pa pozabiti tudi na uvrstitve od 4. mesta dalje, ki jih je bilo kar nekaj. Tako imamo skupaj iz velikih tekmovanj že 50 medalj.

Velik uspeh je tudi uvrstitev 15 naših članov v kadetsko, mladinsko ter člansko reprezentanco, kar je največ do sedaj,

Uspešni smo bili tudi pri organizaciji tekem, in sicer turnirja v prikazu tehnik, državnega prvenstva v ne wazi in turnirja v duo sistemu, ki so potekali v Kočevju in Sodražici,

Skupaj je v Siborju že 24 mojstrov ju-jitsa. Kot posledica odličnih rezultatov je trenutno tudi 19 kategoriziranih športnikov priznanih s strani OKS, kar je daleč največ v Kočevju in Ribnici. Od tega 2 mednarodni razred, 7 perspektivnih razredov, 2 državna razreda in 8 mladinskih razredov.

Za uspešno delo smo bili v letu 2022 na podelitvah za športne in trenerske dosežke in sicer pri JJZS-14x, županove in občinske nagrade ter veliki sprejemi pri županu občine Ribnica, Kočevje, Sodražice in Loški potok.

Uspešni smo bili pa tudi pri širjenju ju-jitsa v tem koncu Slovenije, saj beležimo velik vpis novih članov. Tako imamo sedaj v Siborju 13 različnih skupin v 4 občinah, 170 aktivnih članov in več kot 250 članov. Pri nas je v 15 letih treniralo več kot 1.300 članov.

Elvis Podlogar, predsednik Siborja

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki