fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Ribnica

Rešilna bilka za načeto stavbo v Osilnici prihaja iz Ljubljane?

Leta 2005 je bil v Selih pri Osilnici do tretje gradbene faze sezidan Dom starejših občanov, vendar se od takrat ni veliko premaknilo. Gradnja je bila financirana z denarjem iz Dolenjskega regionalnega sklada, ki so ga za naložbo sprostili župani jugovzhodne statistične regije.

Čeprav sta prejšnja osilniška župana Anton Kovač in Antun Volf nekajkrat skušala preko zasebnih investitorjev in tudi države stavbi dati vsebino, se jima to ni izšlo. Prav tako sta ostala pred vrati nekaterih domov za starejše občane, za katere so imeli željo, da bi se jim priključili kot enota.

Sedanja županja, Alenka Kovač, je lani ob nastopu mandata odločno napovedala, da ji bo prednostna naloga v naslednjih letih ustaviti propadanje stavbe tako, da bo zaživel kot ustanova institucionalnega varstva. V to smer potekajo razgovori z ministrstvom za delo in družino. Kakšen odgovor bo prišel iz Ljubljane, naj bi bil znan te dni.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki