fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Ribnica Zanimivosti & Zabava

8 idej, kaj početi ta vikend v Kočevju, Ribnici in okolici

Ali že veste, kako boste izkoristili svoj vikend? Ali ste morda eden izmed tistih, ki delujejo nekoliko bolj spontano? Spontanost je super stvar, prav tako načrtovanje vnaprej, a načrti se lahko hitro spremenijo. Prepričani smo, da bi vam koristila kakšna ideja, kako in kje preživeti ta vikend. Zato smo za vas preiskali aktualno dogajanje na Kočevskem in Ribnici ter zraven dodali še ščepec naše ustvarjalnosti. Si želite novih idej? Izveste v nadaljevanju …

IDEJA 1: Koncert etno jazz kvarteta DžeZZva

Vas privlači glasba in si želite večer preživeti v etno jazz ritmih? Potem se lahko udeležite koncerta kvarteta džeZZva, ki v Kočevje prihaja iz Murske Sobote. Koncert bo potekal danes, 8. 11., ob 20. uri, v dvorani KCK. Potreben je nakup vstopnice, katerega lahko opravite kar na blagajni pred vhodom v dvorano. Cena posamezne vstopnice znaša 7 €.

IDEJA 2: Jesenska urbanacija

Jesenska urbanacija – kaj je to? Je urbana orientacija po Ribnici v organizaciji tamkajšnjih skavtov. Po domače rečeno tek ali hoja po mestu, kjer potrebujete pisalo, svetilko, opremo za tek in nekoliko iznajdljivosti. Doživetje bo potekalo že danes, ob 19. uri, zato pohitite s prijavo! Prijave sprejemajo na e-mail skavti.ribnica@gmail.com. Zbirno mesto bo na ribniškem gradu.

IDEJA 3: Čarodejska predstava Knjige velikanke

Si želite, da bi z vašimi otroci preživeli skupni čas kje drugje, kot le v domačih prostorih? Si želite nekoliko drugačne motivacije otrok? Rešitev je na dlani, saj se v soboto, 9. 11., ob 11. uri v dvorani KCK lahko udeležite čarodejske predstave Knjige velikanke, ki bo otrokom definitivno zanimiva. Vemo, da otroci obožujejo čarodeje in prepričani smo, da bi si otroci dogodek vtisnili v lep spomin, še posebno zato, ker bi ga doživeli v vaši družbi.

IDEJA 4: Razstava o čebelarstvu na Kočevskem: “Za čebelarstvo ni vsaki, kakor za matiko.”

Skoraj vsi se radi kdaj posladkamo z medom in ostalimi medenimi dobrotami. Pa veste, kako med pravzaprav nastane. Kako so ga čebelarji izdelovali včasih? Za vse, ki vas zanima odgovor na ta vprašanja, si lahko ogledate razstavo na temo čebelarstva, ki je pripravljena v knjižnici v Kočevju. Vstop je prost. Vendar pozor! Odpiralni čas knjižnice med vikendi je le ob sobotah do 13. ure, v nedeljo pa boste naleteli na zaprta vrata.

IDEJA 5: Ogled kino predstave

Za prijetno popestritev popoldneva si lahko v kinodvorani KCK ogledate kakšen prijeten film. V soboto, 9. 11., se z otroci lahko nasmejite ob animirani pustolovščini z naslovom Bacek Jon film: Farmagedon, s pričetkom ob 16:30, za tiste nekoliko bolj pogumne in neustrašne pa se bo ob 19. uri odvrtel film Doktor Sleep.

V nedeljo, 10. 11., se bosta v kinu zvrstila dva filma, in sicer Bacek Jon film: Farmagedon ob 16:30 ter Pasji smisel življenja 2 ob 19h, ki bo poskrbel za zabavo celotne družine.

IDEJA 6: Piknik ob Kočevskem jezeru

Vremenska napoved kaže, da bodo v soboto posijali sončni žarki. Zakaj jih ne bi izkoristili na najlepši možni način, v naravi? Obisk Kočevskega jezera je idealna lokacija za sproščanje od stresa, ki se je morebiti nakopičil tekom tedna, za prijetnejše doživetje pa si lahko s seboj prinesete tudi prigrizke in si ustvarite piknik v naravi. Seveda ne pozabite na ustrezno ravnanje v naravi in poskrbite, da jo boste za seboj pustili takšno, kot je bila.

IDEJA 7: Vožnja po progi MTB Trail centra v Dolgi vasi

Zaradi dežja, ki bo razmočil naravo v noči iz petka na soboto, bodo kolesarske poti MTB centra povečini preveč spolzke. A vendarle obstaja možnost za otroke, saj je v sklopu centra urejena tudi manjša interaktivna proga za otroke, ki je asfaltirana. Vendar preverite, ali je proga suha, v nasprotnem primeru je potrebna ekstremna pazljivost! V bližini proge se otroci lahko pozabavajo na otroškem igrišču pri Brunarici, starši in ostali obiskovalci pa okrepčajo ob prijetnih napitkih, ki jih nudi gostilna.

IDEJA 8: Obisk wellness-a v hotelu Kovač v Osilnici

Kdo se ne bi razvajal v toplem in nadvse sproščujočem ambientu wellness-a, ki nas napolni z novo energijo… To lahko doživite v hotelu Kovač, kjer vam nudijo razvajanje v bazenu, obenem pa lahko izkoristite tudi ponudbo savn in masaž. Sliši se super, kajne?

Idej in možnost, kako preživeti vikend je še mnogo. Potrebno je le malce vklopiti svojo domišljijo in se prepustiti čarom doživetij. Naj vam vikend mine kar se da prijetno in doživeto!

(M. K.)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki