fbpx
E-UTRIP
Aktualno Hrana Novice Ribnica

Ko zadiši po poprtnikih

Na posvetu nosilcev dediščine priprave poprtnika (božičnega kruha) so se na Trubarjevi domačiji na Rašici srečali predstavniki in predstavnice skupin iz velikolaških krajev in Dobrepolja, Loškega Potoka, Sodražice, Šentruperta, Svibnega ter okolice Radeč, Ivančne Gorice, Dolskega, Golega, Ribnice, Cerknice in Škofljice. V odličnem vzdušju so se dogovorili o načrtih za letošnji decembrski Festival božičnega kruha in predstavili svoje letošnje dosežke tako na lokalnem nivoju kot tudi na državnem ter mednarodnem nivoju.

Kar 11 od 14-ih nosilcev, ki so evidentirani pri Ministrstvu za kulturo, bo tudi letos pripravilo pester program delavnic, razstav, srečanj in aktivnosti, kjer bodo v formalno izobraževanje vključeni tudi partnerji projekta Uživam tradicijo (GRM Novo mesto in BIC Ljubljana), pridružujejo pa se tudi gostinci in pekarne. Aktivnosti bodo razširili čez mejo, na Hrvaško, saj načrtujejo aktivnosti tudi v Prezidu in na Žumberku.

Srečanju je sledila kulinarična delavnica Lili Mahne iz zavoda Area Gea, ki je predstavila sodobne pristope pri pripravi pogostitev. Dogodek je potekal pod okriljem čezmejnega projekta Uživam tradicijo – Interreg V-A SI-HR, podprla ga je tudi Občina Velike Lašče.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki