fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika Izbor uredništva

Kočevje in Ribnica: Kje lahko mladi dobijo delo?

Počitnice so čas počitka in sprostitve, vendar pa so tudi odlična priložnost za mlade, da si pridobijo delovne izkušnje in zaslužijo nekaj dodatnega denarja. V katerih panogah lahko mladi iz Kočevja in Ribnice dobijo priložnost za delo? Pobrskali smo po spletni strani Študentskega servisa.

Na straneh Študentskega servisa delodajalci iščejo pomoč v trgovini. Za urno postavko 6,88 evra neto podjetje potrebuje polnoletno osebo, ki bo opravljala delo na blagajni, polnila police, čistila in delala s strankami. Zaželene so izkušnje.

V Kočevju iščejo tudi pismonošo, plačilo na uro je 6,88 evra neto. Pogoj je izpit B kategorije, dostava pošiljk bo z motorjem ali avtom.

Za 8,50 evra neto na uro pa v Kočevju ponujajo delo v strežbi. Za isto urno postavko iščejo polnoletni hostesi (m/ž) za opravljanje alkotestov na veselicah. Delo poteka ob petkih in sobotah zvečer med 22. in 3. uro, po dogovoru in potrebi. Pogoji so resnost, zanesljivost, komunikativnost, samoiniciativnost in lasten prevoz.

Ribnica: Strežba in računovodstvo

V Ribnici podjetje išče osebe za delo v strežbi. V začetku ponujajo 6,20 evra neto na uro, v primeru samostojnega dela pa plačilo do 11,61 evra bruto.

Kot je razvidno, pomoč v strežbi išče več delodajalcev.

Za 6,88 evra na uro pa si v Ribnici mladi lahko pridobijo izkušnje v računovodstvu. Podjetje potrebuje osebo za pomoč v računovodstvu (knjiženje faktur). Zaželena je ekonomska smer izobrazbe in osnovno znanje. Zaželeno je tudi bivališče na območju Ribnice oz. njene okolice. Poleg urne postavke je plačana tudi malica. Delovnik po dogovoru s podjetjem.

62 % se jih tudi zaposli

Povprečna urna postavka za študentsko delo trenutno znaša 8,44 evra bruto na uro (7,13 evra neto na uro). V zadnjih dveh letih se je povprečna urna postavka za študentsko delo povišala za približno 1,31 evra bruto na uro.

Po podatkih analize javnega mnenja Ninamedia iz leta 2022 se kar 62 odstotkov dijakov in študentov zaposli tam, kjer so opravljali študentsko delo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki