fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Izbor uredništva Novice

Knjižnica je še bolj funkcionalna

Zaradi počenega kolena aluminijaste cevi na hidrantu, vgrajene v gasilski omarici v podstrešnih prostorih Knjižnice in Galerije Miklova hiša, je lani voda zalila večnamensko manjšo dvorano, pisarne, stari del knjižnice v prvem nadstropju, pritlično galerijo in kletne prostore. Večina knjižnega gradiva je bila delno uničena, zato so morali najti nadomestno lokacijo, in sicer v dvorani TVD Partizan, kjer je knjižnica do preteklega petka začasno obratovala.

V tem času je potekala obsežna sanacija prostorov, ki so bili prizadeti zaradi vode. Vključevala je zamenjavo podov, parketarska, slikopleskarska in mizarska dela, ukrepe za požarno varnost ter manjša gradbena dela. Poleg tega so izvedli tudi nujna vzdrževalna dela in zamenjavo poškodovane opreme v skupni vrednosti 154 tisoč evrov, od česar je Občina Ribnica prispevala nekaj več kot 97 tisoč evrov.

“Zahvalil bi se vsem, ki so nam priskočili na pomoč pri nenadni selitvi knjižnice in so pomagali pri sanaciji,” je ob odprtju povedal ribniški župan Samo Pogorelc.

Knjižnica, ki hrani fond 60.000 knjižnih enot, bo po preureditvi prostorov, je dejala direktorica Nastja Hafnar, še bolj funkcionalna. Mladi imajo zelo velik skupni prostor za branje in preživljanje časa, leposlovje je ostalo na istem mestu. “Če pa se kdo v prenovljenih prostorih ne bo znašel, naj nas kar pocuka,” svetuje Nastja.

Žal pa bo knjižnica še naprej ostala nedostopna za gibalno ovirane osebe, saj nima dvigala. Župan je dejal, da za to iščejo rešitve tudi v okviru novega Medgeneracijskega centra.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki