fbpx
E-UTRIP
ARHIV.
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Novice

ZD Kočevje s pomembno pridobitvijo

ZD Kočevje je s 1. julijem 2024 pridobil nov program – razvojno ambulanto z vključenim Centrom za zgodnjo obravnavo. Razvojna ambulanta je namenjena odkrivanju, zgodnji obravnavi in spremljanju otrok z rizičnimi dejavniki razvoja oziroma motnjami v razvoju.

Gre za otroke in njihove družine, ki potrebujejo posebno pozornost in skrb zaradi dejavnikov tveganja za otrokov razvoj oziroma z opaženimi odstopi v otrokovem razvoju. Prav tako tudi spremlja in obravnava starejše otroke in mladostnike do 18. leta starosti z najrazličnejšimi razvojnimi težavami, ki so posledica zgodnje možganske okvare, nepravilnega razvoja, genetskih ali presnovnih bolezni in avtizma. Razvojna ambulanta je sestavljena iz tima strokovnjakov, ki celostno obravnavajo otroke.

Za najboljšo obravnavo otroka in zagotavljanje celovite obravnave je nujno, da se paciente obravnava v razvojni ambulanti svoje regije (najbližje okolju, kjer otrok prebiva).

Naročanje v razvojno ambulanto je trenutno možno preko e-poštnega naslova razvojna.ambulanta@zdkocevje.si, od 15. 7. 2024 pa bo vzpostavljeno tudi telefonsko naročanje prek telefonske številke 01 8939 016. Razvojna ambulanta je vzpostavljena v novem Zdravstvenem centru Kočevje, Roška cesta 20.

V razvojni ambulanti delajo in sodelujejo strokovni delavci, kot so zdravnik specialist pediater z znanjem iz razvojne medicine, diplomirana in srednja medicinska sestra, fizioterapevt in delovni terapevt, logoped, specialni pedagog, socialni delavec, psiholog, zdravstveni administrator in po potrebi drugi strokovnjaki. Tim razvojne ambulante je delno že formiran, še vedno pa ima ZD Kočevje odprte razpise za zaposlitev logopedov, specialnega pedagoga in psihologa. Zaposlitve so možne v obliki pripravništva ali redne zaposlitve za nedoločen čas.

E. J in L.H.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki