fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Ribnica Zanimivosti & Zabava

Knjižnica se bo selila sredi poletja

Ob koncu julija lani je Knjižnico in Galerijo Miklova hiša v Ribnici zalila voda zaradi počene hidrantske cevi v mansardi stavbe, kar je povzročilo poplavo od vrha do kletnih prostorov, vključno z Galerijo. Obsežno zbirko knjig so s pomočjo prostovoljcev preselili na novo začasno lokacijo v TVD Partizan. Sprva se je zdelo, da bo sanacija zalitih prostorov končana do konca leta, vendar se je med drugim izkazalo, da je požarni red v stavbi neustrezen in dotrajan, kar ni v skladu z veljavno zakonodajo. Zato sanacija knjižnice še naprej poteka, pri čemer je po besedah ribniškega župana Sama Pogorelca predvideno, da bo končana sredi poletja.

“Prvotni projekt obnove je bil popravljen tako, da smo morali na ta račun napeljati popolnoma nove elektroinštalacije, hidrant iz mansarde pa se bo vgradil v prvo nadstropje, kjer je knjižnica.

Trenutno se izvajajo obrtniška in soboslikarska dela, zamenjani bodo stari parketi in obnovljene stopnice, ki so bile napojene z vodo in je prišlo do napenjanja in krivljenja lesa,” je potek sanacije opisal župan Samo Pogorelc.

Zaradi teh sprememb bo tudi škoda, ki je bila prvotno ocenjena na približno 200 tisoč evrov, zagotovo veliko večja. Stroške bo v večini kril občinski proračun, nekaj pa bo prispevala tudi zavarovalnica.

(mgć)

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki