fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Gospodarstvo & Politika

Yaskawa v Kočevju načrtuje dva nova objekta

Japonska korporacija Yaskawa namerava ob svojem zdajšnjem obratu v Kočevju zgraditi dva nova objekta – Evropski robotski distribucijski center ter novo sodobno stavbo za inženiring in proizvodnjo robotskih sistemov. Temeljni kamen za nova objekta bodo položili prihodnji teden, so sporočili.

Položitve temeljnega kamna se bosta med drugim udeležila minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter veleposlanica Japonske v Sloveniji Akiko Yoshida.

Položitev temeljnega kamna bo zaznamovala nadaljevanje vznemirljivega poglavja o rasti podjetja v Sloveniji in EMEA regiji ter njegovi zavezanosti k odličnosti, ki se je začela leta 2019 z odprtjem nove tovarne robotov v Kočevju, so ob tem zapisali v podjetju.

Yaskawa, ki velja za največjega proizvajalca industrijskih robotov na svetu, je tovarno v Kočevju začela graditi leta 2017, proizvodnja v njej pa je stekla dve leti pozneje.

V Sloveniji ima Yaskawa tri podjetja: v Kočevju tovarno robotov Yaskawa Europe Robotics, v Ribnici pa že več kot 30 let še dve družbi, Yaskawa Ristro (proizvajalec rešitev za implementacijo robotov za različne tehnološke procese na ključ za vso Evropo) in Yaskawa Slovenija (za inženiring v regiji).

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki