fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport

Duatlon v Ribnici: Zmagovalca Tjaž Dolgan in Monika Bartol

Zmagovalca uvodne domače preizkušnje, tradicionalnega sprint duatlona v Ribnici, ki je tokrat, za razliko od prejšnjih let, potekala po izredno ugodnih vremenskih pogojih, sta bila v absolutni konkurenci Tjaž Dolgan (TK Ajdovščina) in Monika Bartol (TK Ribnica).

Ajdovec, ki je sicer zmagal tudi lani, je na progi 5 kilometrov teka, 22 kilometrov kolesarjenja in 2,5 kilometrov teka dosegel izid 1;04,05 minut. »Odlična konkurenca. Drugače sem si odločilno prednost pridobil šele v končnici drugega teka,« je Tjaž povedal ob prečkanju ciljne črte.

Dobrih deset sekund za njim je v cilj pritekel drugouvrščeni, 17-letni Jurij Žagar (član TK Ribnica), ki je imel prednost na kolesu. »Prvič sem tekel na tako dolgi progi. Ja, malo me je zmanjkalo v končnici, a sem zadovoljen,« je Jurij v objemu babice in deda na kratko strnil vtis. Na tretje mesto se je s časom 1,05,49 uvrstil Mark Mandić (Utrip), četrti pa je bil Juretov brat dvojček Matic Žagar – oba obiskujeta tretji letnik Gimnazije Kočevje – s časom 1,07,44. »Že v začetku sem čutil krče v nogah, ki niso popuščali,« se je malce potožil Matic.

Monika Bartol je v zadnjem času zaradi poškodbe okrevala, njena forma trenutno ni takšna, kot si jo želi. A je kljub vročini, ki ji je delala težave, vseeno zmagala. »Počasi se vračam v formo,« je dejala.

Vrhunec sezone na Kočevskem jezeru

O športnem dogodku, ki je imel štart in cilj ob francoskem mostu na Bistrici, je Damijan Kromar, ki tokrat ni tekmoval in je s številnimi člani kluba držal v rokah niti dogodka, povedal, da so zelo zadovoljni predvsem z dosežki domačih tekmovalcev. »Jurij in Matic sta dodana vrednost kluba, pred njima je prav obetavna kariera. Veseli smo, da se vrača tudi Monika,« jih je pohvalil.

Ribniške triatlonce čaka v nadaljevanju nekaj odmevnih nastopov, višek sezone pa bo tradicionalni triatlon na Kočevskem jezeru, 24. avgusta.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki