fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport Zanimivosti & Zabava

Gottscheersi: 12. igralec Nogometnega kluba Kočevje

Kočevje je od nekdaj veljalo za nogometno mesto. Domači igralci so vedno uživali podporo s tribun, tako na domačih kot na gostujočih tekmah. Kljub temu se do sedaj skupina športnih navdušencev ni nikoli združila v organizirano navijaško skupino. Leta so minevala, a pripadnost domačim klubom, še posebej nogometnemu klubu NK Kočevje, je rasla. In tako smo dobili Gottscheerse.

»Prišel sem na idejo, da bi lahko ustanovil organizirano navijaško skupino, ki bi združevala ljubitelje nogometa. Skupaj bi hodili na tekme, bili usklajeno oblečeni, z rekviziti – skratka, bili bi enotni. Pogovoril sem se s prijatelji, kaj si mislijo o tej ideji,« nam pove Tadej Mikuž, prvi med Gottscheersi.

Znanci so ga podprli, hkrati pa opozorili, da je takšen projekt precej zahteven zalogaj. Kljub temu ga je želja gnala naprej.

»Aktivni člani so vedeli, kaj želim, kakšen je namen, in takoj so se lotili dela. Aktivnih članov, ki organiziramo »tribuno«, je 6, vendar je vsak na tekmi enakovreden in cenjen. Brez vseh nas skupina ne more delovati,« doda.

Gottscheersi se niso ustrašili zahtevne organizacije in so začeli delovati s polno paro. Naročili so enotne majice, transparente, zastave … Kot se spodobi za navijače, so se opremili z megafonom in bobni.

Na naslednji tekmi, ko je bila navijaška skupina formirana, je bilo prisotnih veliko ljudi. Gottscheersi so pripravili veličastno koreografijo.

»Bili smo eno, bili smo prava ekipa in bili smo tisto, kar smo hoteli – GOTTSCHEERSI! Zdaj je to že navada. Brez velike podpore nogometnega kluba bi zelo težko delovali, saj mora vsaka dobro organizirana navijaška skupina imeti podporo kluba. Vsi nam stojijo ob strani, nam pomagajo in res dobro sodelujemo. Zato smo jim res hvaležni in verjamemo v njih.«

Navijači so 12. igralec, kot velja v svetu nogometa. Zato so bili igralci NK Kočevje navdušeni nad dejstvom, da imajo organizirano skupino navijačev, ki navija za njih.

Klub je treba podpirati v dobrem in slabem. Gottscheersi prav tako dajejo velik poudarek na povezovanju generacij. Na tekme skupaj odhajajo otroci, starši in stari starši. “Postaneš preprosto navijač. Prideš na tekmo in navijaš. Gottscheersi ne morejo biti posamezniki, ampak smo enotni. Ko že govorim o šovu, želimo vključiti čim več ljudi. Določena kulisa namreč potrebuje vse prisotne na tribuni za posebno vzdušje.”

Navijaštvo prepogosto povezujemo s huliganstvom in izgredi, kar je včasih neupravičeno.

“Vsi smo že odrasli, večina od nas ima družine, in naš namen ni žaliti nasprotnike ali biti agresiven. Želimo le podpirati klub, katerega navijači smo. Vedno poudarjam in trdim, da je pravi navijač tisti, ki podpira svoj klub in se ne ozira na nasprotnika,” zaključi Tadej Mikuž. Naloga navijača je dvigniti igralce, ko jim ne gre dobro, in z njimi slaviti tudi, ko jim ne uspeva.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki