fbpx
E-UTRIP
FOTO: Ministrstvo za notranje zadeve.
Aktualno Kronika

Minister Poklukar: Varnostne razmere v občini Kočevje so ugodne

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom Občine Kočevje dr. Vladimirjem Prebiličem. Pogovarjala sta se predvsem o varnostni situaciji v občini.

Kot je povedal minister Poklukar, so varnostne razmere v občini ugodne. Na področju javnega reda in miru se je situacija celo bistveno izboljšala. V letu 2022 je bilo namreč število tovrstnih kršitev najnižje glede na prejšnja leta.

“Zavedamo se nekaterih varnostno obremenjenih območij, ki pa posebej ne izstopajo glede na prijavljena in zaznana kazniva dejanja. Zavedamo pa se, da kriminaliteta in kršitve s področja javne varnosti pri ljudeh vplivajo na občutek varnosti. Zato na varnostno obremenjenih območjih tako večje število policistov pogosto (praktično vsako dnevno) usmerjeno opravlja operativne naloge. Prav tako je Policija sprejela nekatere ukrepe, kot sta na primer Akcijski načrt za vzdrževanje javnega reda in miru na območjih z večetnično skupnostjo ter zaposlitev romskega policista, zelo dobro pa je tudi sodelovanje z lokalno skupnostjo v okviru varnostnih sosvetov in v občinski Komisiji za spremljanje položaja romske skupnosti,” sporočajo iz Ministrstva za notranje zadeve.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki