fbpx
E-UTRIP
FOTO: Občina Ribnica.
Izpostavljeno Aktualno Novice

Nepričakovan odstop direktorja

Slaba dva meseca po prevzemu drugega mandata direktorja Zdravstvenega doma Ribnica je nepreklicno odstopil Andrej Lampe, ki bo ta javni zavod vodil do 31. maja. “Ta novica nas je zelo presenetila, še posebej zato, ker je pred kratkim soglasno dobil podporo za še en mandat. Lampe je županu povedal, da se kot direktor poslavlja iz osebnih razlogov. Tu nimamo kaj dodati. Svet zavoda bo 18. aprila odločal o razpisu za novega direktorja,” je na zadnji seji občinskega sveta povedal podžupan Vojko Štamfelj.

Lampe je v prvem mandatu, kot prvi direktor, ki ni bil zdravnik, med drugim saniral izgube, ki so zavod pestile dolga leta, poslovanje pa vrnil v normalne tirnice ter ga kadrovsko okrepil.

Vršilka dolžnosti direktorice je Andreja Dejak

Kadrovsko ozračje je (bilo) napeto pri sosedih Zdravstvenega doma Ribnica, v Javnem zavodu Lekarna, še posebej po predzadnji seji občinskega sveta, ko svetnice in svetniki niso podali soglasja za imenovanje direktorice Lekarne Petri Knavs. “Malce užaljenosti je čutilo po tej seji, zato so župani občin ustanoviteljic Lekarne v pogovoru znotraj zavoda skušali nakazati smer, kako naprej. Seveda bo imel zadnjo besedo pri tem svet zavoda, ki ga bo v vmesnem času vodila Andreja Dejak,” je še dodal Štamfelj.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki