fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Kronika

Vlomili v dom občinskega svetnika in ga oškodovali za 13.000 evrov

Konec leta 2023 in v začetku leta 2024 so na območju PP Kočevje policisti obravnavali tri kazniva dejanja velike tatvine. Obdolžena Roma sta med drugim oškodovala tudi Roberta Tomazina, občinskega svetnika in kandidata na županskih volitvah v občini Kočevje. Kot sta navajala med preiskavo, naj bi tatvine izvedla s pomočjo še enega Roma in znanca vseh oškodovanih. Slednji naj bi za informacije o hranjenju vrednih predmetov in denarja zahteval 15 % dobička od prodanega plena. Zoper zadnja dva tožilstvo ni ugotovilo utemeljenega suma, da sta storila kazniva dejanja.

Obdolžena Roma sta si s prvim vlomom prilastila več predmetov in gotovino. Lovsko puško, pištolo in ostalo orožje, ki služi kot dekorativno orožje, sta med drugim odnesla iz stanovanjske hiše. Lastnike sta oškodovala za slabih 14.000 evrov.

Na drugi lokaciji sta lastnika oškodovala za približno 500 evrov, a v načrtu naj bi imela veliko večji izplen – 50.000 evrov, ki naj bi jih oškodovanec hranil v sefu. Tukaj se je zapletlo, saj domnevni pomagač dveh Romov, ki je v sorodstvu z enim od obdolženih, sefa ni želel peljati v svojem avtomobilu. Tako so iz hiše odnesli zgolj zlate zobe, nakit in starejšo uro.

Informacije, kje hranijo vredne predmete in denar, naj bi Romom dajal znanec vseh žrtev, čigar krivdo je tožilstvo sicer zavrglo. Omenjeni dobro pozna tudi občinskega svetnika Roberta Tomazina, ki sta mu obdolžena iz hiše vzela več kosov orožja, daljnoglede in naboje. Skupno sta ga oškodovala za okoli 13.000 evrov.

Vlomili so tudi v hišo Roberta Tomazina.

V začetku februarja je Okrožno sodišče v Ljubljani ugotovilo, da sta Roma storila tri kazniva dejanja velike tatvine in eno kaznivo dejanje poskusa velike tatvine, dejanje je namreč preprečil glasen alarm.

Osumljena sta tekom zaslišanja s prstom kazala na znanca vseh žrtev, češ, da jima je pomagal z informacijami in v zameno zahteval procente od izkupička, peljal naj bi ju tudi na lokacije hiš žrtev. Kot sta povedala na zaslišanju, naj bi se z znancem žrtev sprli in ta se z domnevnim podajanjem informacij ni okoristil v meri, kot naj bi bilo sprva predvideno.

Osumljenega znanca s storitvijo kaznivega dejanja ne povezujejo materialni dokazi, policistom je zanikal podajanje informacij obdolženima, stik z njima je navezal zgolj zaradi prodaje avtomobila. Avtomobil Romom ni prodal, so mu pa na enem od srečanj ponujali odkup orožja. Z enim od obdolženih naj bi se sprl zaradi denarja, ker mu je dolgoval denar za gume.

Na zaslišanju je pojasnil, da žrtve pozna in da je slišal za vlome, a zanikal vpletenost. Tožilstvo ni podalo utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje, saj sta obdolžena različno pričala. Prav tako je zavrglo vpletenost Roma, ki naj bi obdolžena prevažal.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki