fbpx
E-UTRIP
VIR: Občina Ribnica.
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika Ribnica

Občina prejela prestižno priznanje

Občina Ribnica je na konferenci Zlati kamen postala zmagovalka v osrednji regiji in JV regiji z Notranjsko. Priznanje je prevzel župan Samo Pogorelc.

Včeraj je potekala konferenca Zlati kamen, kjer se podeljuje priznanja za razvojno najbolj prodorne občine.
Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave, pri čemer posveča pozornost tistemu, kar je tudi namen lokalnih skupnosti: zagotavljanju pogojev za dobro življenje.

Pri tem se posebej osredotočajo na aktivnosti – na inovativne in spretne razvojne prijeme, ki lahko veljajo kot primer dobre prakse in ki lahko pripeljejo do večjega razvojnega preboja.

Občina Ribnica je bila prepoznana po dveh usmeritvah; prva je v smeri pametne občine, kjer izstopa s konkretno strategijo. Druga usmeritev pa je sistematično ohranjanje rokodelske tradicije. Ta tradicija je obenem ključni gradnik krajevne identitete, Ribnica pa je prav zaradi sistematičnih korakov na tem področju prestolnica slovenskega rokodelstva in tradicionalnih umetnih obrti.
V zadnjih letih se je Ribnica »prebudila«, začutila sta se nov zagon v razvoju in ustvarjalna energija. Slednje dokazuje investicijsko naravnan proračun, ki presega slovensko povprečje in dosega za ta kraj rekordne ravni, sporoča Občina Ribnica.

VIR: Občina Ribnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki