fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije Aktualno Zanimivosti & Zabava

Ste že slišali za modni trend ‘Old money fashion’?

‘Old money fashion’ je izraz, ki se nanaša na poseben stil oblačenja, ki ga povezujemo z bogatimi družinami, ki so svoj status in bogastvo ohranile skozi več generacij. Za slog je značilna subtilna in skromna eleganca, ki je pogosto videti kot odraz družinske prefinjenosti.

Moda starega denarja temelji na nekaj ključnih načelih, vključno s kakovostjo, izdelavo in brezčasnostjo, gre za klasične kose oblačil. Oblačila in dodatki so pogosto narejeni iz najboljših materialov in zasnovani tako, da bodo trajali. Sloga ne poganjajo trendi ali modne muhe, temveč spoštovanje tradicionalnih in klasičnih kosov, ki jih lahko nosite iz sezone v sezono.

Ena od značilnosti mode starega denarja je pomembnost prileganja kroja. Oblačila so ukrojena do popolnosti, pri čemer je vsako oblačilo oblikovano tako, da laska obliki in proporcem telesa uporabnika, ki oblačilo nosi. Ta pozornost do detajlov je očitna tudi v dodatkih, izbranih za dopolnitev obleke, z visokokakovostnimi čevlji, pasovi in ​​torbicami, ki dodajo popoln zaključek.

Druga značilnost mode starega denarja je naklonjenost nevtralnim in utišanim barvam. Odtenki mornarsko modre, vijolične, sive, bež in smetane imajo prednost pred svetlimi in drznimi barvami, ki se zdijo preveč vzbujajoče. Ta naklonjenost nevpadljivim barvam se razširi tudi na vzorce, ki so ponavadi subtilni in klasični, kot so tanke črte, pepita vzorec in karo.

Pri modi starega denarja ne gre za razkazovanje bogastva ali statusa, temveč za izražanje občutka samozavesti in prefinjenosti. Slog je zakoreninjen v dolgoletni tradiciji elegance in prefinjenosti, ki se prenaša skozi generacije premožnih družin.

Eden najbolj ikoničnih primerov mode starega denarja je stil preppy, ki izvira iz univerz Ivy League v Združenih državah v začetku 20. stoletja. Za ta slog so značilni klasični kosi, kot so blazerji, oxfordske srajce in mokasini, ki jih pogosto povezujemo s premožnimi in izobraženimi. Čeprav se moda starega denarja nekaterim morda zdi zadržana, je to slog, ki je prestal preizkus časa. Njegov poudarek na kakovosti, izdelavi in ​​brezčasnosti zagotavlja, da bo še naprej priljubljena izbira za tiste, ki cenijo skromno eleganco.

D.B.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki