fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Zanimivosti & Zabava

Gostinstvo Tušek: Vrhunske kulinarične lokacije, ki jih povezuje družina

Gostinstvo Tušek je zgodba o trdem delu in družinski tradiciji, ki seže v leto 1988. Vse od takrat so njihova vrata odprta tako domačim kot tujim gostom, ki si želijo raziskati čare Kočevskega. Razširjeni na štiri različne lokacije – Penzion v Šalki vasi, Penzion Jezero, Pizzerija Tušek in priljubljena Gostilna Tušek – ponujajo raznolike možnosti za prenočišča ter gastronomska razvajanja, ki zadovoljijo še tako zahtevne okuse.

Osrednja Gostilna Tušek je že desetletja pravo mesto za vse ljubitelje tradicionalne slovenske kuhinje. Nahaja se ob glavni cesti Ljubljana-Kočevje in v svojem domačem, rustikalnem ambientu sprejme do 350 gostov v notranjosti ter dodatnih 300 na delno pokriti terasi. Gostje lahko uživajo v prijetnem vzdušju ob raznovrstnih jedeh, ki vključujejo gurmanske hišne specialitete, kot so krvavice, pečenice, žrebičkovo meso, zajček s suhimi slivami in sirovi štruklji.

Gostilna Tušek  je tako idealna lokacija za praznovanja, poroke in druge slavnostne dogodke. Za otroke je na voljo tudi igrišče ob gostilni ter možnost ogleda mini živalskega vrta, kjer se sprehajajo poniji, koze, prašiči, medveda in številne druge domače živali.

Pizzerija Tušek

Njihova pizzerija pa je odlična izbira za vse ljubitelje italijanske kuhinje. S pestro ponudbo več kot 60 vrst pic iz krušne peči, 15 vrstami omak za testenine ter veliko izbiro solatnih krožnikov, nudijo okusne možnosti za vsak okus. Posebnost njihove ponudbe so brezglutenske jedi in jedi s tartufi, ki dodajo pridih razkošja vsakemu obroku. Nad njihovo resnično bogato ponudbo malic so navdušeni tudi vegani, ki v piizeriji vedno najdejo kaj zase. In radi pripomnijo, da takšne ponudbe ne doživijo niti v Ljubljani. Nemalokrat se z vlakom iz Ljubljane pripeljejo prav samo zaradi veganske malice.

Pizzerija Tušek je tako odlična destinacija za izletniške skupine, saj lahko rezervirate prostore za zaključene družbe ali osebna praznovanja. Obiskovalci lahko uživajo v udobju notranjih prostorov ali pa se osvežijo na prostorni terasi.

Penzion Jezero

Če si želite mirnega oddiha v naravi, obiščite Penzion Jezero. Nahaja se v neposredni bližini Kočevskega jezera ter ponuja udobne namestitve ter bogat izbor kakovostnih jedi. Gostje lahko uživajo v prijetnem vzdušju ob jezeru ter se sproščajo ob raziskovanju okolice.

Poleg udobnih prenočišč in kakovostne hrane, Penzion Jezero ponuja tudi možnost organizacije praznovanj, porok in drugih slavnostnih dogodkov. Prostori penziona v notranjosti lahko gostijo do 100 ljudi, dodatnih 100 je na voljo zunaj ter do 100 pod nadstreškom.

 

V sklopu Penzion Jezero vas Tuškovi pozdravijo tudi v penzionu Šalka vas. Prenovljena domačija se nahaja v bližini Kočevskega jezera. Ponuja mirno in sproščeno okolje stran od mestnega vrveža, kjer gostje lahko uživajo v udobnih namestitvah ter okusni hrani. Šalka vas je idealno mesto za tiste, ki si želijo pobegniti v naravo ter se sprostiti ob mirnem jezeru.

Gostje penziona lahko uživajo v prijetnem vzdušju gostišča ter se razvajajo ob izbranih hišnih specialitetah. Poleg tega lahko izkoristijo možnost ogleda okolice ter različne športne aktivnosti, ki jih ponuja narava.

Gostinstvo Tušek tako ponuja raznolike možnosti za preživljanje časa v naravi ter uživanje v kakovostni hrani. Ne glede na to, ali iščete mirno zatočišče ali želite organizirati poseben dogodek, boste v Gostinstvu Tušek našli vse, kar potrebujete za nepozabno doživetje na Kočevskem.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki