fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Zanimivosti & Zabava

Big Bear predstavlja mlajšega brata – v bar izvedbi

Aleksander Gotovac, znan tudi kot Aco, je že od nekdaj užival v kuhanju. Čeprav je obiskoval Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Novem mestu, se je v mladosti odločil za drugačno karierno pot. A vse se je spremenilo marca 2020, ko se mu je rodil drugi sin in je svet zajela pandemija COVID-19. V teh negotovih časih se je Aco znašel v kuhinji, kjer je ponovno odkril svojo strast do kuhanja. Obožuje pripravo, kuhanje in postrežbo ter rad vse poskusi, včasih celo toliko, da zmanjka za druge, doda v šali.

Že od nekdaj je bil navdušen nad pripravo burgerjev, a nikjer v bližnji okolici ni našel tistega pravega, ki bi zadovoljil brbončice. »Zakaj ravno burger? Niti ne vem. Vem pa, da če sem hotel pojesti res dober burger, mi ni preostalo drugega, kot da si ga pripravim sam. V Kočevju in širši okolici sem jih poskusil že ogromno, a me niso prepričali. Po pogovoru s prijatelji, znanci in sodelavci pa sem ugotovil, da je to dejansko poslovna priložnost,« se začetkov spominja sogovornik.

Dolgoletna želja po bistroju je tako ponovno ugledala luč sveta, dodatno pa so ga navdihnile kuharske oddaje in rodila se je ideja o mobilni kuhinji s “street food” ponudbo. Dobra dva meseca od ideje je pri Ribič baru ob jezeru že stal Big Bear. Začel je z burgerji in ostalimi prigrizki. »Danes pa pripravljamo tudi marsikatere druge priljubljene jedi. Pad Thai, solate, rebrca, čevapčiče, v zadnjih dveh letih pa se ogromno ukvarjamo tudi s pogostitvami zaključenih družb in cateringom,« asortima predstavi priljubljeni gostinec.

Big Bear čez slab mesec predstavlja mlajšega brata – v bar izvedbi. Na glavni plaži ob Kočevskem jezeru vas bo vabil na odlično kavo. »Seveda pa se tukaj moji načrti ne končajo. Ker verjamem v svoje izdelke in ekipo, si upam trditi, da bo naše Big Bear burgerje kmalu lahko poskusil še marsikdo in marsikje.«

Ne glede na načrte, se pri delu drži načela: da kar pripravljajo – pripravljajo dobro. »Raje tako, kot da bi ponujal ogromno nekih stvari, ki pa bi bile povprečno ali slabo pripravljene.« Zaščitni znak Big Bearja ostajajo burgerji, ponudba se bo v kratkem še obogatila. Petkovi divjačinski “special burgerji” gredo namreč za med. »Zelo rad se ukvarjam tudi s cateringom in pogostitvami, katerim se bom v prihodnosti še dodatno posvetil. Idej skratka ne manjka – kvečjemu jih je preveč,« v smehu doda podjetnik.

Prvi mož Big Bearja se torej ne bo ustavil, načrtuje rast, ki jo bodo naše brbončice zagotovo vesele. Uspešna zgodba se tako nadaljuje in je dokaz, da včasih iz najbolj nepričakovanih okoliščin zraste nekaj dobrega.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki