fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport Zanimivosti & Zabava

Na OŠ Stara Cerkev uživajo v nogometu tako fantje kot tudi dekleta

Nogomet je eden izmet najbolj priljubljenih skupinskih športov po vsem svetu. Vedno bolj je popularen tudi med nežnejšim spolom. Ker so tudi v Sloveniji klubu vse boljši, slovenski igralci dobro igrajo v tujini, pa tudi slovenska reprezentanca ima po kar nekaj letih zopet možnost igranja v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, je ta igra z žogo vse bolj zanimiva za osnovnošolce.

27. 2. 2024 smo se deklice iz Osnovne šole Stara Cerkev ob 8.40 odpeljale v Ribnico na medobčinsko tekmo v nogometu. Med urami športne vzgoje smo za to priložnost veliko vadile. Tekmovanje so organizirali v športni dvorani. Spremljal nas je učitelj Jože Papež. Športni dogodek se je začel ob 9.00. Najprej smo igrale proti Osnovni šoli Franceta Prešerna in zmagale z rezultatom 3:0. Ravno tako smo bile premočne nasprotnice dekletom iz OŠ Ob Rinži, saj smo jim zadale edini gol. Pomerili sta se tudi naši nasprotnici med seboj. Slavila so dekleta iz Kočevja. Ker smo bile najboljše, smo se uvrstile na nadaljnje tekmovanje, ki bo aprila.

Nogometna tekma za fante pa je bila v sredo, 13. marca, ob 12.00 v športni dvorani Kočevje, kjer smo igrali proti OŠ Ob Rinži in OŠ Zbora odposlancev. V rdečo dvorano smo se odpravili z avtobusom po pouku. Ko smo prišli, nam je učitelj Jože Papež razdelil drese in predstavil taktiko igre. Po preoblačenju je sledilo ogrevanje ekipe in nato prva tekma proti OŠ ob Rinži. Nasprotniki so nas podcenjevali, saj so prve minute vodili oni. Naša ekipa ni popustila. Zbranost je pripomogla do končnega rezultata 2:2. Sledila je tekma proti OŠ Zbora odposlancev. Tudi ta je bila napeta, saj smo najprej vodili mi za 2 gola, nato so se učenci nasprotne ekipe prebudili in nam vrnili gol. Ker je bila naša ekipa boljša v obrambi, smo si na koncu izborili rezultat 3:1. Kot dekleta smo se odpeljali domov s pokalom za 1. mesto. Veseli smo, da so tekme potekale v vzdušju fairplayja.

Prispevek so pripravili učenci pri predmetu šolsko novinarstvo: David, Jan, Naja in Vid

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki