fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika Ribnica

Ribnica v izgradnjo 21 najemnih stanovanj za starejše

Z družbo RIKO, d.o.o. iz Ljubljane je bila podpisana pogodba za projektiranje in gradnjo objekta z 21 najemnimi stanovanji za starejše v Ribnici, na območju med Majnikovo ulico in Krošnjarsko potjo v bližini vrtca in doma starejših občanov v Ribnica. Pogodbo sta podpisala direktor Nepremičninskega sklada mag. Andrej Hudoklin in direktor RIKO, d.o.o. Janez Škrabec. Zaključek gradnje je predviden v drugi polovici leta 2026.

Stavba bo poleg pritličja imela še štiri nadstropja. V pritličju so predvideni skupni prostori, ki bodo namenjeni druženju stanovalcev, kolesarnica, shrambe in eno stanovanje. Ostale etaže bodo imele vsaka po pet stanovanj. Stanovanja bodo imela različne velikosti – od garsonjer do tro-sobnih stanovanj, vsa stanovanja pa bodo imela balkon.

Vsa stanovanja bodo arhitekturno in arhitektonsko prilagojena za bivanje starejših (dvigalo, držala, prilagojena kopalnica, vgrajena kuhinja …) in primerna za bivanje ene ali dveh oseb.

VIR: Občina Ribnica.

Direktor Nepremičninskega sklada, mag. Andreja Hudoklina je ob podpisu pogodbe povedal: ”Želja na strani Nepremičninskega sklada je, da bi vse aktivnosti v zvezi z izgradnjo objekta z 21 najemnimi stanovanji za starejše v Ribnici potekale v skladu z začrtanim terminskim okvirom, da bi čim prej prišli do projektne dokumentacije in gradbenega dovoljenja ter še v letošnjem letu resnično pričeli z gradnjo večstanovanjskega objekta s stanovanji, prilagojenimi potrebam starejših. Prepričan sem, da bomo z izbranim izvajalcem dobro sodelovali ter uspešno pripeljali projekt do zaključka.”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki