fbpx
E-UTRIP
FOTO: Daniel Vincek, za Občino Ribnica.
Izpostavljeno Aktualno Ribnica

(FOTO) Predšolska vzgoja v Ribnici ima 70 let

Včeraj se je v Športnem centru Ribnica odvila slavnostna prireditev ob 70-letnici predšolske vzgoje v Občini Ribnica. »Tudi veliko je bilo nekoč majhno« je bil slogan dogodka, ki je združil zaposlene, nekdanje zaposlene, otroke in starše. Čudovito izpeljano prireditev pa je popestril tudi častni gost, najbolj znani »profesor«, igralec Jure Henigman, ki se je z nasmehom spominjal dni v ribniškem vrtcu.

Dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička. Eden za drugim so na svoja mesta prihajali zaposleni in marsikdo od gledalcev je med množico povabljenih zagledal tudi svojo vzgojiteljico, ki danes uživa zaslužen pokoj. Vsi smo tako za trenutek odtavali v brezskrbne dni. Ko so v dvorano prišli še zadnji gostje in najmlajši nastopajoči, se je prireditev pričela.

Hišnik Jože je iz arhiva prinesel pomembno publikacijo, ki govori o 70 letih življenja vrtca, jo predal čistilki, ki je iz nje popihala prah in jo predala mlajšim generacijam.

FOTO: Daniel Vincek, za Občino Ribnica.

V roke jo je nato prijela povezovalka večera Eva Podgorelec, ki je v spremljavi »Očka benda« pozdravila zbrano množico. Po nagovoru ravnatelja Andraža Casermana in župana Sama Pogorelca, je sledila himna vrtca »Zavrtimo vetrnico«. Zaplesali so vsi zaposleni in skupine 4-5 let. Sledili so pevski in plesni nastopi ter predstavitev gledališke skupine.

FOTO: Daniel Vincek, za Občino Ribnica.

Žiga Bižal je v spremljavi Očka benda zapel svojo pesem »Moj drugi dom«, ki je prav takšna kot vrtec, živahna, prijetna in z veseljem se je spominjaš. Častni gost večera je bil igralec Jure Henigman, ki ga je javnost še bolje spoznala v seriji »Gospod profesor«. Spomnil se je nekaj zabavnih prigod iz časa vrtca in »makaronflajša«, ki je že od nekdaj najbolj priljubljena hrana vrtčevskih otrok. Z veseljem pa se ga spominja njegova vzgojiteljica Irena, ki takrat ni slutila, da bo Jure postal igralec.

FOTO: Daniel Vincek, za Občino Ribnica.

Večer se je nadaljeval s petjem, zapele so tudi vzgojiteljice. Na zvočnem posnetku smo lahko prisluhnili besedam nekdanjega vodstva, Andreji Hojč in Darji Šilc. Svoje spomine je delila prva vzgojiteljica. Po dobri uri se je čudovita prireditev zaključila tako, kot se je pričela – s publikacijo spominov, ki je končala v rokah zdajšnjega ravnatelja, z obljubo, da bo vrtec še naprej prijeten kraj.

Čeprav je danes vrtec že gospod v lepih letih, ni izgubil igrivosti, nagajivosti in veselja.

FOTO: Daniel Vincek, za Občino Ribnica.

Več o prireditvi pa si boste lahko prebrali v aprilski številki časopisa Krošnjar.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki