fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Novice Ribnica

Velike Lašče na poti k Upravni enoti Ribnica

Prizadevanja za vključitev občine Velike Lašče k Upravni enoti Ribnica segajo v leto 2018. Leta 2019 je to podprl tudi občinski svet, po tem ko so pridobili večinsko podporo vaških skupnosti. Kljub temu se je proces ustavil na ministrstvu za javno upravo v prejšnjih dveh vladah.

Čeprav je bil zadnji minister Koritnik deklarativno naklonjen tej ideji, v praksi ni storil ničesar v tej smeri. Nedavno je župan Velikih Lašč Matjaž Hočevar, uspel pridobiti podporo zdajšnjega ministra za lokalno samoupravo. To mu je uspelo s predstavitvijo tehtnih razlogov za zamenjavo Upravne enote Ljubljana Vič z Upravno enoto Ribnica, ob podpori občine Ribnica in prizadevanju Upravne enote Ribnica.

»Lahko rečem, da so v okolju stopili skupaj in upam, da nam bo to uspelo v času zdajšnje vlade oziroma parlamenta, ki za spremembo potrebuje 46  gasov. Zahvala gre ribniškemu županu Samu Pogorelcu in načelniku UE Ribnica Kristjanu Koširju,« je nad potekom postopka zadovoljen Hočevar, ki je bil v začetku postopka podžupan velikolaške občine.

Velika Lašče so bile do leta 1994 del krajevne skupnosti takratne občine Ljubljana, po samostojnosti pa so popkovino povezovanja z glavnim mestom pretrgali na številnih področjih in se začeli naslanjati na Ribnico. Pokazalo se je, da je urejanje zadev na Upravni enoti Ljubljana Vič, tudi pri pridobivanju gradbenih dovoljenj, pogosto dolg postopek, v Ribnici, ki je tudi bližja, pa bo zagotovo hitrejši, so pokazali vsi izračuni.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki