fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno

Ekipa OŠ ob Rinži druga na nacionalnem tekmovanju POPRI

Ekipa iz OŠ ob Rinži, Adventure Realm , je včeraj osvojila drugo mesto na nacionalnem tekmovanju POPRI. Čestitke osnovnošolcem, mentorjem Katji Ilc Virant, Tilnu Štirnu ter Kaji Ferenc in vsem, ki so pripomogli k temu uspehu, tudi iz našega uredništva.

Nacionalno tekmovanje v podjetniških idejah mladih Popri je po besedah organizatorjev znova dokazalo, da mladi znajo in želijo ustvarjati svojo prihodnost. Na letošnje tekmovanje je prispelo 607 prijav, v hudi konkurenci se jih je 103 uvrstilo v finale, ki je potekalo v Novi Gorici.

Podjetniki v komisiji so odločali, kdo od tekmovalcev je svojo idejo najbolje razvil v poslovni model in ga tudi najbolj suvereno predstavil. Ekipe so tekmovale v kategorijah osnovnošolci, dijaki in mladi do 29. leta, prvim trem v vsaki med njimi prinaša denarne nagrade in možnost udeležbe na mednarodnih tekmovanjih ter strokovnih ekskurzijah v tujini.

“Popri so odličen primer, kako se da povezati šolstvo z gospodarstvom z namenom, da se mladim omogoči razvoj idej v sodelovanju s podjetniki. S Popri dokazujemo tudi, kako pomembno vlogo imajo pri podpori mladim podjetnikom inkubatorji in tehnološki parki. In hkrati smo ponosni, da lahko skupaj z državo sistematično razvijamo celovit sistem podpore podjetnosti mladih, ki Slovenijo v evropskem prostoru postavlja za primer dobre prakse na tem področju,” je v izjavi ob letošnjem tekmovanju povedala direktorica Primorskega tehnološkega parka Tanja Kožuh.

Enaindvajseta sezona Popri je bila rekordna, saj se je na tekmovanje prijavilo skoraj 30 odstotkov več mladih kot leto prej. 203 ekipe oziroma 607 tekmovalcev iz vse Slovenije in zamejstva so ob podpori 137 mentorjev v 98 izobraževalnih ustanovah pripravili poslovne modele za svoje ideje.

Najboljših 36 ekip se je prebilo čez polfinale, ki je potekalo v začetku marca na štirih lokacijah pri regijskih partnerjih. Na današnjem finalu pa je komisija v vsaki kategoriji izbrala po tri najboljše ekipe. Prejele so denarne nagrade iz nagradnega sklada, ki ga zagotavljajo soorganizatorji tekmovanja – ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Javna agencija Spirit Slovenija in Slovenski podjetniški sklad. Vse v finale uvrščene ekipe so že po polfinalu prejele vsaka po 500 evrov za izboljšanje poslovne ideje. Dodatno mentorsko pomoč za priprave na finale so ponudili izkušeni podjetniki iz Kluba slovenskih podjetnikov.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki