fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Šport Zanimivosti & Zabava

Sekirači obljubljajo pestro sezono

Društvo Sekirači Kočevje, ki je bilo registrirano septembra 2023, se po lanski sezoni ponaša z izjemnimi dosežki. Njihov član je državni prvak v metu velike sekire. Pohvalijo pa se lahko tudi s članom, ki je na odprtem prvenstvu Nemčije osvojil 9. mesto med 78 tekmovalci iz celega sveta.

Letošnje leto prinaša novo vznemirljivo poglavje, saj bodo Sekirači organizirali prvo državno ligo v mali in veliki sekiri. Skupno bo pet tekem, prva pa se bo odvila že v soboto, 27. aprila 2024, v njihovem centru Gaj Kočevje.

“Naš center še vedno velja za enega najlepših sekirišč v Evropi,” se upravičeno pohvalijo člani in dodajajo, da konec maja odhajajo na sever Nemčije na odprto prvenstvo Nemčije, kjer bodo nastopili v sedemčlanski ekipi, vsi tekmovalci prihajajo iz Kočevja.

Največji dogodek pa se bo odvijal od 18. do 20. julija 2024, ko bodo prvič v Sloveniji organizirali odprto prvenstvo Slovenije v veliki sekiri, ki bo potekalo v Dolgi vasi.

“Pričakujemo številne tekmovalce iz celega sveta, prijave pa so že v teku. Vsi Sekirači se bomo maksimalno potrudili in dali vse od sebe. Upamo pa tudi na podporo gledalcev in navijačev. Zato vabimo vse, ki jih ta šport zanima, da se udeležite naših ligaških tekem in našega največjega dogodka v Dolgi vasi. Verjamemo, da bodo vsi ti dogodki koristni tako za nas kot tudi za promocijo Kočevske. Zahvaljujemo se vsem posameznikom in podjetjem za vso pomoč in donacije. Še posebej pa se zahvaljujemo Zavodu za šport, Javnemu zavodu za turizem in kulturo Kočevje in Občini Kočevje, ki nas že od začetka podpirajo in pomagajo,” delijo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki