fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Foto & video Kočevje Novice Šport Tenis

Dolenjsko prvenstvo v tenisu “Kočevje 1000”

Z leve: Kristjan Golob in Primož Gajšek.
Tenis je v splošnem zelo popularen šport, a je kljub  temu pri nas zelo malo turnirjev, kjer je nagradni sklad tako visok, kot je na na kočevskem odprtem prvenstvu Dolenjske za neregistrirane igralce. Ja, res je, za neregistrirane igralce, za katere gotovo ni turnirja v Sloveniji, ki bi bil tako kvalitetno organiziran.
23 igralcev se je podalo v boj za glavno nagrado, ki jo je podelilo novomeško podjetje TPV, in sicer vlečno prikolico v vrednoti slabih 600 EUR. V soboto je turnir ob zelo lepem vremenu potekal brez težav in odigrale so se vse tekme do polfinalnih dvobojev ter celoten B turnir, na katerem je zmagal Miha Povhe, ki je v finalu premagal Davida Južniča iz Kočevja.
Polfinalne tekme so se tako odvijale v nedeljo, ko so si najboljši igralci nabrali novih moči. Prvi obračun je potekal med Kočevarjem Simonom Kersničem in Primožem Grajškom. Simon je že na začetku dvoboja pri manjšem zdrsu začutil bolečino v zadnji stegenski mišici in zaradi precej hudih bolečin ni mogel igrati svojega kvalitetnega tenisa. Gledalci so mislili, da bo dvoboj celo predal, a je stisnil zobe in se boril do konca, a je bil tekmec seveda premočan.
Drugi polfinalni dvoboj se odvijal med lanskim zmagovalcem Simonom Deželanom ter Kristjanom Golobom. Igra je bila pravi užitek za ljubitelje tenisa na visokem nivoju. Spremljali smo lahko res močne spine, hitre žoge, veliko izmenjav in še mnogo drugih kvalitet vrhunskega tenisa.
Finalna tekma je bila ravno tako prava paša za oči, a je v njej prevladovala igra Kristjana Goloba, končnega zmagovalca, ki se je tako vpisal med zmagovalce kočevskega teniškega turnirja “Kočevje 1000”.
Z leve: Simon Kersnič in Simon Deželan.
GLAVNI SPONZOR:
DIAMANTNI SPONZOR:
ZLATI SPONZOR:

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki