fbpx
E-UTRIP
Aktualno Šport

Najdaljši športni dogodek, ki ne bo hitro pozabljen

Teniška igrišča v Gaju so že zasedli rekreativci in otroci, ki se navdušujejo nad to lepo igro. Le nekaj dni nazaj pa se je na teh istih igriščih odvijal mednarodni teniški turnir WTT W15 Kočevje Open 2023. Nasproti so si stale bodoče velike zvezde tenisa. Igralke so o turnirju govorile le v presežkih. A ta najdaljši športni dogodek v Kočevju ni prinesel le vrhunske izkušnje nastopajočim, veliko je prinesel tudi Kočevju.

Po ocenah Teniške zveze Slovenije so igralke in njihovo spremstvo v Kočevju ustvarili okoli 400 nočitev. V času dogodka so bile zapolnjene praktično vse turistične kapacitete v Kočevju in širše. Na tem mestu se Teniški klub Kočevje zahvaljuje vsem, ki so ponudili možnost nastanitve igralk in njihovega spremstva.

Turnirja so zagotovo bili veseli tudi gostinci. Preko 30 igralk je bilo navdušenih nad hrano naših ponudnikov. Kočevske restavracije je obiskovalo tudi njihovo spremstvo in nemalokrat so si tam privoščili več kot en obrok dnevno.

V obdobju med 5. in 11. junijem je Kočevje veliko pridobilo na promociji. Ker so se igralke pri nas dobro počutile, ker jih je navdušila narava, jezero in postrežba, smo na ta račun zagotovo pridobili še kakšnega bodočega gosta.

FOTO: Alen Dabić.

Teniška zveza Slovenije, ki bdi nad številnimi turnirji in tekmovanji, ocenjuje, da je bil kočevski izpeljan na vrhunskem nivoju. Kljub vremenu … Kar se vremena tiče, bi lahko govorili že o sabotaži. No šalo na stran, kljub višji sili, so se vsa tekmovanja odvila na vrhunskem nivoju. Dež je spremljal praktično celotno obdobje turnirja, a so organizatorji poskrbeli, da ta ni preveč kvaril vzdušja.

Sončne dni, oziroma ure brez dežja, so za ogled turnirja izkoristili tudi naši osnovnošolci. Ti so v času športne vzgoje navdušeno spremljali igro. V tišini, kot se za tenis spodobi. Poleg pravil igre, so se podučili tudi o teniškem bontonu.

Kljub muhastemu vremenu je turnir privabil kar lepo število gledalcev, ki so napolnili tribune. Na finalni dan so morali igro prekiniti kar trikrat, vendar so se gledalci prav tolikokrat vrnili na tribune in si ogledali vrhunsko igro.

Direktor turnirja Ivan Gabrič in zmagovalka Anna Zyryanova. FOTO: Alen Dabić.

Direktor turnirja in predsednik Teniškega kluba Kočevje Ivan Gabrič je izjemno ponosen na dogodek, o katerem se bo še dolgo govorilo.

“Šele zdaj, ko je minilo nekaj dni od zaključka, se zavedam, kako pomemben dogodek je za nami. Iskrena hvala vsem, ki so dihali s tenisom. Prav tako se želim zahvaliti Občini Kočevje, Javnemu zavodu za šport Občine Kočevje, Javnemu zavodu za turizem in kulturo Kočevje ter KCK za njihovo podporo. Posebna zahvala gre ekipi Agencije U3P, ki je skrbela za vse – od pridobivanja sponzorjev do zadnje podrobnosti. Hvala Katarini Bevc in Lani Ferhatbegović, ki sta me spodbujali takrat, ko sem mislil, da je vse nemogoče, in sta dogodek izpeljali vse do konca. Hvala vsem kolegom in članom kluba, ki so skrbeli, da se je to kolesje premikalo. Naj jih naštejem poimensko: Alojz Antič, Saib Bečič, Nik Kersnič, Stane Vlašič, Robert Tomazin, Drago Abramovič, Frenk Gornik, Gregor Kraus in Marko Lovko, našteti so poskrbeli za varen prevoz nastopajočih. Tudi fantje, ki so skrbeli za igrišča in opremo ne smejo ostati spregledani. Hvala, Uroš Stevanić, Jože Struna, Boštjan Vukan, Daniel Rihter, Tine Tkalec, Kristian Frberžar, Vlado Hajdarević, Marko Lovko. Matjaž Košorog je prostornik, ki je bil na terenu pred vsemi nami in poskrbel, da so bila igrišča nared, kljub slabemu vremenu. Vesel sem, da sta nam priskočili na pomoč tudi študentki fizioterapije Hana Žagar in Kim Ameršek. Veliko so prispevale tudi Lina in Neža Adamič ter Taja Šolaja, naš podmladek kluba. Za večen spomin v obliki fotografij je poskrbel naš Alen Dabić, fotografiral je v soncu in dežju. In ne, nisem pozabil na mojo veliko podporo, na moja pomočnika Davida in Renata Južniča. Radi rečemo, da gre za desno roko. No, sam moram reči, da sta bila veliko več. Upam, da nisem na koga pozabil. Vsaka pomoč je bila cenjena in ni spregledana, ” je še poln vtisov povedal Gabrič.

Ta dogodek se bo zagotovo vpisal v zgodovino kočevskega športa. Predstavlja to, kar Kočevje in njegovi prebivalci zmorejo. In to je mednarodni turnir, izpeljan na zmagovalnem nivoju!

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki