fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Občina

Bodo migrante res namestili v Kočevje?

Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov po državi išče namestitvene kapacitete za namestitev migrantov. Kot ena možnih lokacij se omenjajo Primoži v občini Kočevje.

“Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov intenzivno išče namestitvene kapacitete. V ta namen obiskuje različne občine, vendar več kot do pogovora o tem, da se iščejo namestitvene kapacitete, ni prišlo,” so odgovorili pristojni na naše vprašanje o morebitni namestitvi migrantov v občino Kočevje.

Na Občini Kočevje potrjujejo, da so zaposleni Urada za oskrbo in integracijo migrantov res obiskali možne lokacije tudi v naši občini. Po njihovih informacijah jih zanima lokacija v Primožih.

“Vsekakor pa še ni bila sprejeta nobena odločitev in tudi ne bo brez predhodne jasne komunikacije in širšega soglasja lokalne skupnosti,” so še sporočili z Občine.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki