fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava Narava & zdravje Novice Zdravje

Kaj v tem času najbolj potrebujemo?

Spominjam se še lepih časov, ko smo komaj čakali, da mine zoprn november in pride december. Kajti to je bil čas, ko so še povsod prirejali zabave in smo se veselili novega leta in božičnih praznikov. No sedaj zabav skoraj ni več, smučanja tudi skoraj ni več in dobili smo prepoved druženja. V zraku ni več veselja in vsak dan dobivamo nova sporočila, koliko je okuženih, kako se ne smemo družiti in da je vsak dan več mrtvih. Pa vendar moramo s tem živeti in biti optimisti.

Kako lahko okrepimo imunski sistem?

Torej, kaj storiti. Sigurno moramo verjeti stroki in čim bolj upoštevati vladna navodila. Ob tem moramo upati, da bo ta nadloga le odšla in bomo živeli normalno naprej. Pa vendar je treba upoštevati nekatera stara priporočila. Jejte čim manj, se pravi, da moramo vedno iti malo lačni od mize. Ne uživajte alkohola, ne kadite, na jejte preveč slano, pazite se nasičenih živalskih maščob, vsako jutro redno grgrajte tinkturo timijana, ki jo ne smete popiti.

Ne nasedajte goljufom!

Na spletu in na drugih medijih zasledite, da morate čuvati imunski sistem. Ne nasedajte goljufom, ki vam ponujajo čudežne pripravke. Jaz osebno ne verjamem v čudeže in ko slišim, da je nekaj čudežnega, ta medij takoj ugasnem. Sem pač človek, ki verjamem v neizmerno moč narave.

Redno uživajte pripravke iz česna

Osebno vsak dan popijem malo žličko česnovih kapljic. S tem nižam pritisk in čistim kri. Vsem nam je jasno, da česen vsebuje žveplove spojine sulfamide, ki ugodno vplivajo na naše telo. Aspirin predvsem protekt sto in česen ne gresta skupaj. Saj naši predniki, ki so jedli česen, niso poznali aspirina za redčenje krvi. Uporabili so ga le, če jih je bolela glava.

Ko spremljam poškodbe starejših ljudi, so zanje usodni padci in zlomi. Pazite se tega in se zavedajte svojih let. Redno bodite čim več na svežem zraku in bodite primerno oblečeni. Pazite se prepiha in prehranskih dopolnil.

Že pred davnimi časi me je moja zdravnica učila, da z primerno hrano dobimo v telo dovolj mineralov in vitaminov. Če pa kljub temu kašljamo, si naredimo čaj iz sluzastih rastlin, kot so slez, korenine sleza, trobentic, slezenovca in malo melise za pomiritev. Tudi sirupi pomagajo. Pri nas priporočamo čaj prehladnik, primeren sirup in zeliščne kapljice, KRPAN, ki vsebujejo tudi Ameriški slamnik. Bodite pozorni na navodila! Jejte tudi čim več surove čebule. Kajti ni boljšega za pljuča. Vendar moramo vedeti, da tako kuhan česen kot kuhana čebula ne pomagata kaj dosti. Vse to moramo uživati surovo, pa čeprav malo smrdimo. Zavedati se moramo, da od smrada še nihče ni umrl, od prehlada pa so odšli že mnogi.

Izgleda, da bomo za praznike kar doma. Lepo zakurimo peč in upajmo, da bo drugo leto bolje. Kajti upanje in mir ugodno vplivata na imunski sistem. Dobro je tudi pozabiti na zamere in žlehtnobo. Res pa je, da nam v tem času primanjkuje vitamina D2 in kuencima. To velja predvsem za starejše ljudi. Saj znanstveniki pravijo, da telo v poznih letih kuencima ne proizvaja več.

Torej upoštevajte zgornje nasvete in se veselite boljših časov.

Jože Majes, Kmetija Plavica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki