fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Devetnajst novih okužb v Kočevju, večinoma zaradi prenosov v družini

Tekom vikenda so v Zdravstvenem domu Kočevje opravili 58 PCR testiranj. V petek, 29. 2., so med šestindvajsetimi okužbo potrdili pri desetih osebah. Štirje med njimi so iz Videm Dobrepolje. V soboto so od 22-ih testiranj potrdili štiri nove. Včeraj pa so opravili deset testiranj in potrdili pet novih okužb. Skupno so okužbo torej potrdili pri devetnajstih osebah. Pri vseh gre za prenose v družini, zgolj dve osebi ne poznata izvora okužbe.

Opravili so tudi nekaj antigenskih testov, in sicer 108. V petek sta bili 2 osebi pozitivni, 1 iz Kočevja, druga iz občine Brezovica. V soboto je bil pozitiven le en, včeraj pa dve osebi, ki sta zaposleni v Vrtcu Kočevje.

Množično testiranje tudi v tem tednu

»Tudi v tem tednu bomo vsak dan med 15:00 in 17:00 izvajali množično presejalno testiranje prebivalstva v športni dvorani. Izjema bo samo četrtek, ko testiranja ne bo, se bo pa na tej lokaciji odvijalo cepljenje z 2. odmerkom za starostnike, ki so pred tremi tedni prejeli prvega. Zaenkrat s strani države še nimamo potrjene informacije o morebitnih odmerkih za nadaljnje cepljenje prebivalstva. Držimo pesti,« pravijo v ZD Kočevje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki