fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Zanimivosti & Zabava

Zmago si je priborila ekipa DPM Suha krajina

Na 52. državnem kvizu Mladi in kmetijstvo je v konkurenci 12 ekip, ki so se dokazale na regijskih tekmovanjih, slavila ekipa DPM Suha krajina. Pokal za drugo mesto je prejela ekipa Društvo kranjske in tržiške podeželske mladine, tretje mesto pa so zasedli mladi iz DPM Primorska.

Prireditev vsako pomlad organizirata Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) in Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM), v sodelovanju z društvom, ki je v preteklem letu zmagalo na kvizu.

Ker je zmaga lani pripadla dekletom iz DPM Velike Lašče, je letos tekmovanje potekalo v Velikih Laščah.

V uvodnem pozdravu je podžupan občine Velike Lašče Matjaž Hočevar nagovoril vse prisotne in izrazil veselje, da se kviz odvija prav v Velikih Laščah. Predsednik DPM Velike Lašče, Metod Indihar je vsem tekmovalcem zaželel obilo zbranosti, navijačem pa veliko tekmovalnega duha.

Vodja kmetijske svetovalne službe KGZS – Zavoda Ljubljana Tomaž Močnik je dejal, da je dogodek namenjen pridobivanju novih znanj in veščin: “To boste potrebovali na poslovnem področju in tudi osebnostnem razvoju.” Zbrane je nagovorila še Eva Golob, predsednica ZSPM, ki je tekmovalcem zaželela pošten boj, vso srečo pri razmišljanju in dobro zabavo.

Obilo znanja je mladim zaželel tudi Roman Žveglič, predsednik KGZS: “Znanje ni cilj, ampak je orodje, ki ga ne more nadomestiti noben ukrep kmetijske in druge politike. Najbolj se obrestuje naložba v znanje.” Osrednji in za mlade tekmovalce najbolj napeti del je potekal pod budnimi očmi šestčlanske strokovne komisije.

Pomerili so se v znanju o tem, kaj ogroža naše gozdove, o ekološkem kmetijstvu, suhi robi in zdravju mladih.

Prireditev se je začela s tržnico, na kateri so se med drugim predstavili Anton Grobelnik, Inovativni mladi kmet 2023, Društvo podeželskih žena Velike Lašče, Družina Tekavec z Velikega Osolnika z dopolnilno dejavnostjo izdelave suhe robe ter rokodelski center Ribnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki