fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Ribnica Zanimivosti & Zabava

Ko o sebi odločamo sami

30. oktobra leta 1751 je bil na Dunaju sprejet sklep, da se Sodražanom po več kot sto let prošenj dovoli prirejati tedenske sejme, ki so pripomogli k rasti kraja. Sodražani so se ob ustanovitvi občine pred 25 leti odločili, da bodo v spomin na veliko dejanje cesarice Marije Terezije praznovali občinski praznik.

Letošnja osrednja prireditev je bila posvečena ravno prehojeni poti od leta 1998, ki jo je v daljšem nagovoru slikovito opisal župan Blaž Milavec. “Tako smo dobili možnost in priložnost, da o svojih krajevnih zadevah odločamo sami. In smo v tem času tudi znali,” dejal župan. Še bolj svečan trenutek je sledil, ko je segel v roke letošnjim prejemnikom občinskih priznanj in nagrad.

Nagrajenci

Zlati plaketi sta šli v roke gasilskima društvoma, ki praznujeta 100 let: PGD Vinice – Zapotok in PGD Žimarice – Globel – Podklanec. Občinska priznanja so bila podeljena Martini Pirnat, Antonu Govžetu in Ervinu Smislu, ki s svojim udejstvovanjem vsak na svojem področju izkazujejo pripadnost domačemu kraju in ohranjanju dediščine, ter Glasbeni šoli Ribnica ob 60 letnici delovanja.

Županova priznanja pa so prejeli mladi športniki Nik Ambrožič, Andraž Gregorič in Anže Žlindra. Prvič so bile predstavljene in podeljene nove zlate plakete ter županska veriga.

Vse stvaritve so izdelali mojstri iz domače Rokodelske zadruge In situ, v sodelovanju z Invalidskim podjetjem DVZ Ponikve d.o.o., so pa avtorsko delo arhitektke Ylenie Zobec Mihelič, ki živi in ustvarja v Sodražici. Proslavo so obogatili učenci Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja iz Sodražice, Hanna Kordiš ter Simfonični orkester Glasbene šole, ki se mu je na koncu pridružil zimzeleni Oto Pestner in je s svojim glasom razvnel občinstvo v športni dvorani.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki