fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Hanami sakura: Poklon češnjevim cvetovom

Verjetno je vsak prebivalec naše občine že slišal za kočevski obrat japonske Yaskawe. Malokdo pa ve za drevored tridesetih japonskih češenj, ki se vije vzdolž Dimnikarske poti ob Rinži, od Roške ceste proti lesenemu mostu. Dežela vzhajajočega sonca je ta čudovita drevesa podarila Kočevju ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije in vzpostavitvi diplomatskih odnosov med Japonsko in Slovenijo ter v spomin na olimpijske in paraolimpijske igre Tokio 2020.

Pod oblaki rožnato belih češnjevih cvetov smo se letos že tretjič zbrali ljubitelji lepega. Ljubitelji narave, kulture, poezije, prijetnega klepeta … In po slovenskem običaju dodali še steklenico ali dve dobrega vina in domačega peciva.

Sprehod pod krošnjami cvetočih dreves je doživetje nečesa lepega, eteričnega in nas nevede spreminja. Na bolje!

Drevesa bodo zacvetela tudi drugo leto. Sredi aprila. Pridite in sprehodite se pod njimi. Usedite se na eno izmed lesenih klopic in se jim predajte. Če boste naleteli na skupino smejočih in klepetavih dobrovoljnežev, se nam pridružite. Z veseljem vas bomo sprejeli medse.

Po navadi se dobimo v petek, v zgodnjih večernih urah. Zato, nasvidenje prihodnje leto na hanami sakura po kočevsko. In če boste, čisto slučajno, imeli s seboj knjižico poezije, bomo z veseljem prisluhnili vam ljubi pesmi.

Sajonara!

Tanja Kverh

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki