fbpx
E-UTRIP
Brez kategorije Izpostavljeno Kočevje Zanimivosti & Zabava

Vrtec Kočevje prejel nagrado: Najaktivnejši vrtec na regijskem natečaju

V Vrtcu Kočevje želimo mlade, pa tudi njihove starše, obveščati in informirati, predvsem pa ozavestiti, da s preventivnim ravnanjem in pridobljenim znanjem lahko preprečimo, ali vsaj zmanjšamo naravne in druge nesreče. Vsi lahko pripomoremo k zmanjšanju škode. Najbolj važno pa je, da lahko sebi ali komu drugemu rešimo življenje.

Tako so se vzgojitelji in otroci predvsem veliko pogovarjali o vzrokih za nastanek požara tako doma, v vrtcu kot v naravi ter ravnanju v takšnih primerih. Spoznali so številko 112, preko iger pa so spoznali gasilsko in reševalno dejavnost ter še kaj. S strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje smo tako prejeli nagrado: Najaktivnejši vrtec na regijskem natečaju »Naravne in druge nesreče – Požar v naravi«.

Otroci so na to temo bogato likovno ustvarjali, vzgojitelji pa so poskrbeli za ustrezne vsebine.

 

Za delo so bili še dodatno nagrajeni. Prejeli smo nekaj didaktičnih iger in prelepo nagrado: lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež iz Gledališča FRU FRU. Nagrado bomo seveda izkoristili in tako še utrdili pridobljena znanja.

Irena Robič, ravnateljica Vrtca Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki