fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina

URADNO! Rosana Ahčin Novak odhaja iz ZD Kočevje

»Rosana Ahčin Novak, dr. med., spec. druž. med. prekinja delovno razmerje v ZD Kočevje,« je na naše vprašanje o odhodu omenjene zdravnice v petek odgovoril direktor ZD Kočevje, Gregor Košir.

»Odhod globoko obžalujemo, žal sovpada z velikimi težavami na državni ravni. Več na željo zdravnice ne moremo komentirati,« je še dodal in obvešča, da bodo pacienti o prenehanju ambulante pravočasno obveščeni, do takrat pa ambulanta dr. Ahčin Novak deluje normalno.

»V naslednjem letu bomo zagotovili zdravnika v akutno ambulanto vsak dan, pomagali si bomo tudi z vladnim programom, ki vzpostavlja ambulante za neopredeljene po celotni Sloveniji. Na ta način bomo zagotovili dostopnost do zdravnika vsem, kar v teh časih ni enostavno,« tolaži Košir, ki tudi pravi, da je v teku razpis dodatne, nove koncesije, ki pomeni novega družinskega zdravnika v okolju, predvidoma v marcu pa pričakujejo prihod nove stalne zdravnice v ZD.

»Nadaljevali bomo z srednjeročno strategijo pridobivanja novih zdravnikov v občino (tudi novih vpisov specializacij za ZD Kočevje), v kombinaciji s fleksibilnimi pogoji dela, koncesijami in pridobivanjem zdravnikov iz tujine. Za specialiste urgentne medicine in pediatrije so postopki že v teku, delamo na tem, da bi dodali tudi specialiste družinske medicine,« načrte za prihodnost razgrne direktor in zaključi: »Čaka nas več let trdega dela. Kratkoročnih rešitev in bližnjic za reševanje situacije v slovenskem zdravstvu žal ni!«

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki