fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno PR

KRONOTERM ADAPT prejemnik prestižne nagrade Green Product Award 2023

V podjetju KRONOTERM so počaščeni, da lahko z vami delijo veselo novico, da je njihova toplotna črpalka KRONOTERM ADAPT prejela nagrado Green Product Award 2023 Editor’s Choice v kategoriji Stavbne komponente! Direktor podjetja Bogdan Kronovšek je ob prejemu nagrade navdušen, da so trud in inovativnost podjetja pri razvoju trajnostnih, tihih in oblikovno dovršenih toplotnih črpalk prepoznali in potrdili tudi eni izmed največjih mednarodnih strokovnjakov na tem področju.

Prestižna mednarodna nagrada Green Product Award

Strokovna žirija mednarodno nagrado Green Product Award že 10 let podeljuje najbolj trajnostnim in okolju prijaznim produktom in storitvam. Podeljevanje nagrad stremi k spodbujanju zelenega, inovativnega in kreativnega gospodarstva, usmerjenega v boljšo skupno prihodnost. Namen podelitve Green Product Award pa ni le nagrajevanje najboljših, pač pa tudi ozaveščanje širše javnosti o pomembnosti okoljske problematike ter vzpostavitvi alternativnih sistemov in rešitev. Prihodnost je lahko drugačna za vse.

Nagrada Green Product Award ima veliko mednarodno odmevnost, saj preko različnih mednarodnih medijev, partnerjev, publikacij, razstav in sejmov vsako leto doseže več milijonov ljudi.

Po napetem glasovanju končno razglasitev najboljših

Podelitev nagrade predstavlja zaključek večtedenskega procesa glasovanja za zmagovalca, ki se je začelo 7. 12. 2022 z razglasitvijo nominirancev in zaključilo 22. 1. 2023. Strokovna žirija je decembra za nagrado nominirala več kot 1300 kandidatov iz 40 držav ter izbrala 100 najboljših produktov, ki so se nato potegovali za naziv najbolj trajnostnega izdelka v letu 2023 v eni izmed 12 kategorij. V kategoriji Stavbe komponente se je za nagrado potegovala tudi KRONOTERMOVA toplotna črpalka zrak–voda ADAPT, ki pa je tako prepričala strokovno žirijo, da ji je slednja dodelila kar nagrado vseh nagrad – nagrado Editor’s Choice. V podjetju KRONOTERM so dejali: »Zares smo počaščeni, da so nas največji strokovnjaki s področja prepoznali kot najboljše.«

S toplotno črpalko KRONOTERM ADAPT zeleni prihodnosti naproti

Direktor podjetja Bogdan Kronovšek pojasnjuje, da je toplotna črpalka KRONOTERM ADAPT nastala kot odgovor na navidez preprosto vprašanje: »Vprašali smo se, kako bi bilo mogoče izumiti visokoučinkovito toplotno črpalko, ki je obenem neslišna in tako estetka, da je ni treba skrivati«. Vprašanje se je kmalu izkazalo za zanimiv izziv. Po nekaj letih usmerjenega razvoja in sodelovanja vrhunskih strokovnjakov z različnih področij so lv KRONOTERMU eta 2019 lansirali inovativno toplotno črpalko ADAPT, ki je ena najtišjih in oblikovno najbolj dovršenih na širšem trgu. Vrhunskost njihovega izdelka z vidika tehnologije, ekologije in dizajna je prepričala tudi letošnjo strokovno žirijo Green Product Award. Direktor nagrade Green Product Award Nils Bader je v svoji izjavi navdušeno povedal: “Toplotna črpalka ADAPT je dober primer kakovosti in strasti, s katerima podjetje KRONOTERM prispeva k bolj trajnostni prihodnosti.”

Kaj podjetju KRONOTERM pomeni nagrada Green Award 2023?

Nagrada jim predstavlja več kot samo lepo plaketo. Direktor podjetja Bogdan Kronovšek je dejal: »To pomeni, da se razvijamo v pravo smer, da s svetom delimo podobne vrednote in stremimo k pomembnim ciljem. Verjamemo, da je naša toplotna črpalka ADAPT svetu dokazala, da je mogoče uresničiti še tako veliko vizionarstvo in uspešno združiti skrb za okolje, visoko tehnologijo, bivalno ugodje in estetiko. Nagrada Green Product Award 2023 je velik uspeh našega podjetja, obenem pa nam daje nov zagon za velike cilje v prihodnosti.« Ob tem je dodal, da je nagrada potrdila to, v kar podjetje trdno verjame že od razvoja svoje prve toplotne črpalke – da imajo KRONOTERMOVI produkti visoko dodano vrednost tako za kupce kot za družbo in njen napredek nasploh.

Vodja razvoja Franc Marovt je dejal, da je nagrada v resnici odraz zavzetosti, strasti, strokovnosti in profesionalnosti celotne ekipe.

Prestižna nagrada Green Product Award dokazuje, da je KRONOTERMOVA toplotna črpalka ADAPT bistven akter zelenega prehoda proti trajnostni in okoljsko vzdržnejši družbi. Prav tako dokazuje, da so toplotne črpalke edini pravi odgovor na okoljsko problematiko in velik korak k ekološki prihodnosti za vse. Prihodnost bo ekološka, če bo lepa in lepa bo, če bo ekološka – za oboje bodo poskrbele KRONOTERMOVE toplotne črpalke.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki