E-UTRIP
Featured Ribnica

V Sodražici zaživel projekt Prostofer

Tudi v občini Sodražica so v zadnjih letih iskali rešitve, kako naj pomagajo tistim občanom, ki nimajo lastnega prevoza ali pa niso vozniki in ne morejo priti do zdravniške oskrbe ali javnih ustanov. Kot najbolj ugodno različico te pomoči so našli v povezovanju z zavodom Zlata mreža, preko njihove usluge Prostofer.

Septembra je občinski svet prižgal zeleno luč za podpis pogodbe o pristopu k temu projektu, katerega so uredili v ponedeljek, 18. novembra. Nekaj dni pred tem so predstavniki Zlate mreže pod koordinacijo Mihe Bogataja izvedli prvo usposabljanje prostovoljcev, voznikov. Nato je sledil slovesen prevzem vozila, ki ga je občini doniral Franc Vesel, državni sekretar za malo gospodarstvo v kabinetu predsednika vlade.

Milka Gornik, predsednica društva upokojencev Sodražica, ki s paleto dejavnosti pomagajo pri predstavitvi občine, je vključitev v projekt pomoči prevozu starejših ocenila kot veliko pridobitev. »Poleg ducata naših moških članov smo se kot prostovoljke za prevoz vključile tudi tri upokojenke,« je zadovoljno dejala. Sprva naj bi tovrstno pomoč nudili dvema ali trem osebam. Ne le oni, tudi vsi drugi potrebni tovrstne pomoči lahko pokličejo na brezplačno številko 080 10 10 in se dogovorijo za datum in uro prevoza, med ponedeljkom in petkom, vsak dan v letu.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki