fbpx
E-UTRIP
Aktualno Starševstvo Zanimivosti & Zabava

Vrtec Ribnica: upokojene vzgojiteljice ponovno med malčki

Kot je včeraj poročal Svet na kanalu A, so v Vrtcu Ribnica vpoklicali tri upokojene vzgojiteljice. Na staro delovno mesto so se vrnile zaradi velikega števila odsotnosti zaposlenih. Vlada je pripravila pravno podlago, da upokojenci lahko priskočijo na pomoč.

Vas je te dni, ko ste v vrtec prišli po svoje otroke, presenetil znan obraz? Marsikoga je v vrtčevski igralnici pozdravila vzgojiteljica, ki mu je pred desetletji lepšala vrtčevske dni, zdaj pa jih še njegovim otrokom.

Vzgojiteljice so se z veseljem vrnile na staro delovno mesto med nove generacije malčkov.

Kadrovska stiska, ki so jo povzročile bolniške, karantene in izolacije, je štrene premešala tudi v ribniškem vrtcu. Po nekaj letih odsotnosti in uživanja v pokoju, so se med malčke vrnile izkušene vzgojiteljice. Te bodo pomagale prebroditi krizo s katero se danes soočajo številni delodajalci.

VIR: Vrtec Ribnica

“V našem zavodu smo se dogovorili za opravljanje začasnega in občasnega dela upokojencev s tremi upokojenkami,” nam je pojasnil ravnatelj Vrtca Ribnica Andraž Caserman. Vse tri vzgojiteljice so bile v delovno aktivnem obdobju zaposlene v ribniškem vrtcu, dodaja.

Upokojenke bodo vpoklicane po potrebi, ob večji odsotnosti kadra, predvsem strokovnega.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki