fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava

Čebelarstvo Knežić: Medopin, samo najboljše iz čebeljega panja

Medopin. Kdo ga ne pozna? Saj je prisoten na Kočevskem že 20 let in je proizvod Čebelarstva Knežić. Kaj je medopin? Je mešanica medu, cvetnega prahu, propolisa in matičnega mlečka. Vsebuje vse sestavine čebeljega panja. Priporoča se vsem generacijam: dijakom, študentom, športnikom in starejšim, pri fizičnih naporih, prehladnih obolenjih, stresu in za krepitev imunskega sistema. Uživanje čebeljih pridelkov blagodejno deluje na naše počutje, kar dokazujejo številne študije, ki so nam dostopne v literaturi.

CVETNI PRAH

Čebele nabirajo cvetni prah na cvetovih rastlin. Cvetni prah je izredno bogata beljakovina, snov, ki vsebuje vse, kar naš organizem potrebuje za življenje.

Številne raziskave so pokazale, da cvetni prah na človeka deluje kot poživilo, ki dviguje življenjsko moč, izboljšuje in dviga razpoloženje, pomaga pri premagovanju stresa in virusnih obolenj, spodbuja delovanje možganov, krepi vid, blagodejno deluje pri obolenjih obtočil, nepravilni presnovi, obolenjih sečevodov zlasti pri težavah s prostato.

Prav tako pa spodbuja nastajanje rdečih in belih krvničk ter hemoglobina. Cvetni prah krepi imunski sistem, saj deluje antioksidativno, lovi proste radikale in tako preprečuje bolezni srca, raka in upočasnjuje staranje.

Cvetni prah vsebuje 20 aminokislin, od katerih jih 8 človeški organizem nujno potrebuje. Izredno bogat je z vitamini, vsebuje namreč vitamine C, P, B2, B6, B12, H, E, D, provitamin A in folno kislino. Vsebuje tudi mineralne snovi in maščobe, ki vsebujejo velik odstotek nenasičenih maščobnih kislin. Te so zelo pomembne v človeški prehrani. Cvetni prah uživamo samega, raztopljenega v vodi ali jogurtu, najboljši pa je pomešan z medom.

PROPOLIS – čudežna pomoč narave in čebele

Ne čudežna pomoč, ampak naravni antibiotik 21. stoletja. Propolis je proizvod čebel. Čebele propolis nabirajo v naravi na živih delih rastlin. V panj ga nosijo na zadnjih nožicah, kakor tudi cvetni prah. V panju se nahaja kot trda obloga in naravno dezinfekcijsko sredstvo. Čebele z njim mašijo razne manjše razpoke in razkužujejo svoje domovanje.

Sestavljen je iz različnih rastlinskih smol in obogaten z izločki iz čebeljih žlez. Propolis deluje proti bakterijam, glivicam in virusom. Priporočajo uporabo pri infekcijah v ustih, infekcijah dihalnih poti in grla ter dezinfekciji površinskih ran. Raztopljen v vodi pomaga tudi pri težavah z želodcem in čiri. Če ga nakapljamo v čaj ali vodo, se rahlo obarva belo.

MATIČNI MLEČEK

Matični mleček je izloček mladih čebel delavk. Je izloček hipofaringealnih in mandibularnih žlez, ki ležijo v čebelji glavi. Je kiselkastega rahlo pekočega sladkastega okusa, bledo rumene do bele barve, goste teksture.

V matičnem mlečku je 66 % vode, 12 % beljakovin in 12 % ostalih snovi. Vsebuje tudi minerale, vitamine, maščobo in nukleinske kisline, sladkorje.

Matični mleček uporabljamo kot dragoceno poživilo oziroma krepčilo. Lahko se uživa kot samostojno. Najpogosteje pa se ga uživa pomešanega z medom, cvetnim prahom in propolisom.

Kljub naravnemu proizvodu pa med nami obstajajo ljudje, ki so lahko na katero od naštetih sestavin alergični. Vedno, kadar začnemo uživati neko stvar, za katero ne vemo, kako se bo odzval naš organizem, začnemo počasi in postopoma. Ter se opazujemo, kako reagira naše telo.

Sestavine, ki jih vsebuje Medopin, so po izsledkih raziskav uvrščene med najbolj podporne za dobro počutje, zato vas lepo vabim, da se sami prepričate o moči tega izjemnega čebeljega izdelka in ga sami preizkusite.

Ostanite dobrega počutja, z vami čebelar Stane.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki