fbpx
E-UTRIP
Led za curling mora biti izjemno gladek, kar je tehnično zelo zahteven podvig.
Aktualno Izlet Novice Občina

V Ribnici drsajo, v Sodražici pa smučajo

Na umetnemu drsališču pod šotorom, ki v Rokodelskem centru Ribnica obratuje natanko 3 mesece – od 3. februarja, so člani Curling zveze Slovenije predstavili pri nas sicer ne tako razvito, sicer deset let staro, športno panogo, ali kot je dejal eden izmed tistih, ki se je kar dobro odrezal na ledeni ploskvi, »rekreacijo s kamni in metlo«.

Ob koncu januarja je tekma v curlingu med dvema ekipama privabila lepo število snubcev, vsak premik oziroma drsenje kamnov in pred njimi pometanje z metlico, je za boljše razumevanje pojasnjevala Liza Gregori, članica Curling kluba Ljubljana. »Kot vidite je igra podobna balinanju. Cilj je čim več kamnov poriniti bližje proti centru, to pa prinaša točke,« je dejala.

Glede na to, da je ta šport, ki je sicer olimpijska panoga, pri nas ni dovolj razvit, pa člani osrednje curling zveze potujejo po Sloveniji in na ga drsališčih tudi promovirajo. Gregorijeva se nadeja, da jih bodo v Ribnico povabili tudi decembra letos, ko bo znova zaživela Pravljična dežela, v njej pa tudi drsališče.

Za tekmovanje v curlingu mora biti posebej pripravljen led, bolj gladek kot je za hokej, a ker je to tehnično zahtevna naloga, se tekme pri nas odvijajo na ploskvah v hokejskih dvoranah ali na odprtih drsališčih.

Poleg Ribnice, kjer je od decembra poskrbljeno za drsanje, obisk pa je bil od vsepovsod, celo iz Čabra in Prezida ter okoliških občin, je mogoče v zimskih radostih še naprej uživati na smučišču Izver v Sodražici. Tam obratuje vlečnica na sidro, proga je dobro urejena, saj jo ponoči umetno zasnežujejo, članom Smučarskega kluba Sodražice, izjemnim entuziastom pa gre trenutno na roko tudi vreme, brez velikih nihanj.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki