fbpx
E-UTRIP
FOTO: Unsplash.
Featured Narava & zdravje Zdravje

Tudi v Kočevju bomo lahko obnovili tečaj prve pomoči

 Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) in Rdeči križ Slovenije v več slovenskih krajih začenjata brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči. Na tečaju bodo udeleženci med drugim lahko osvežili svoja znanja o temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED, zaustavljanju hudih krvavitev ter drugih najnujnejših ukrepih prve pomoči.

“Avto-moto zveza Slovenije je bila uspešna pri razpisu mednarodne avtomobilistične zveze FIA Road Safety Grant Programme, na katerem je z Rdečim križem Slovenije prijavila projekt izvajanja brezplačnih obnovitvenih tečajev prve pomoči,” so napisali v sporočilu za javnost.

Kot so poudarili v AMZSe in Rdečem križu Slovenije, je prva pomoč znanje, ki ga mogoče ne bomo nikoli potrebovali, a dovolj je, če se samo enkrat znajdemo v situaciji, ko bo odločalo med življenjem ali smrtjo naših bližnjih. “Zato je pomembno, da to znanje pridobimo in ga tudi redno obnavljamo. Na ta način zmanjšamo strah, da gre lahko kaj narobe ob nudenju prve pomoči,” so poudarili.

FOTO: AMZS.

Cilj projekta je opremiti posameznika s tistimi znanji in veščinami prve pomoči, ki so pomembne za prepoznavo življenjsko ogrožajočih stanj, da bo vsak prebivalec Slovenije sposoben izvajati najnujnejše ukrepe za reševanje življenja.

V aprilu bodo tečaj izvedli tudi v Kočevju. Sporočajo, da je število mest na posamezni lokaciji omejeno, zato so obvezne vnaprejšnje prijave, in sicer na spletni strani amzs.si/prva-pomoc.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki