fbpx
E-UTRIP
Aktualno Avto-moto Novice Ribnica

Na Bregu bo gneča skoraj leto dni

Pred poldrugim mesecem se je z zasaditvijo prve lopate uradno pričela ureditev glavne ceste G-12 106, odsek Žlebič – Kočevje skozi naselje Grič in Breg. Gradbišče je sicer na polno zaživelo pred dvema tednoma in od takrat na omenjenem odseku ceste promet urejajo s semaforji. Zaradi tega, še posebej v prometnih konicah, tam nastajajo velike kolone in posledično slaba volja, ki jih po nepotrebnem povzročajo vozniki.

Nekateri namreč pri spremembi signala (zeleno-rdeče) namesto, da bi se ustavili, nadaljujejo vožnjo. Tako se skrajša čas pretoka iz nasprotne smeri.V sklopu ureditve odseka se bo izvedla rekonstrukcija glavne ceste v skupni dolžini 1.120 metrov (zamenjava spodnjega in zgornjega ustroja vozišča, izgradnja meteorne kanalizacije, nova vertikalna in horizontalna signalizacija), izgradnja hodnika za pešce na celotni trasi predmetnega odseka, izgradnja nove javne razsvetljave in novih avtobusnih postajališč v naselju Grič in Breg, nova povezovalna cesta v naselju Grič, obnova vodovoda v celoti in navezave na bodoče kanalizacijsko omrežje.

Ker se bodo dela izvajala 300 dni, je potrebno v tem času imeti pri obračanju krmila tudi dobro voljo, potrpljenje in seveda predvsem upoštevati prometno signalizacijo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki