fbpx
E-UTRIP
Aktualno Rokomet Šport

Ribničani imajo državne prvake

Po naslovu najboljše osnovnošolske rokometne ekipe za leto 2022 pred tremi tedni, so Starejši dečki A, člani Rokometnega društva Riko Ribnica, minuli vikend pred svojimi bučnimi gledalci na sklepnem turnirji štirih najboljših klubskih ekip osvojili naslov državnih prvakov. To jim je uspelo prvega dne po izdatni zmagi proti Gorenju iz Velenja, v drugi polfinalni tekmi sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in Trimo iz Trebnjega. Celjani so bili sicer boljši, a za odtenek šibkejši proti izjemno dobro uigrani in motivacijsko pripravljeni ribniški ekipi na nedeljskem finalu. Ribničani so vseh 50 minut narekovali svoj stil igre in imeli v drugemu polčasu prednost tudi šestih zadetkov. Tekma se je končala z 21:18.

»Ponosen sem na fante«

Trener Ribničanov Jan Pucelj ni skrival zadovoljstva ob velikem uspehu, meni pa, da je bil ta turnir za njegovo ekipo težji kot tisti pred tremi tedni. Ne pozabimo, v sklepni del turnirja se je uvrstil zgodnji podmladek sicer štirih najboljših slovenskih ekip tudi v članski konkurenci. »Zelo pomembno je bilo, da smo šli čez prvo stopničko, saj sem se, če sem pošten, nekoliko bal tekme proti Gorenju. Sicer so se fantje zavedali velikega vložka oziroma enkratne priložnosti, ki je niso spustili iz rok,« jih je Jan pohvalil in poudaril, da je pred to generacijo lepa prihodnost.

Generacija, ki obeta

Tudi Ahmed Begić, ki je bil razglašen za najboljšega igralca turnirja je vedel, da bo to finale v marsičem težje kot tisti pred tremi tedni. »To je uspeh celotne ekipe – večina smo devetošolci – in tudi trenerja, ki nam je vzor,« ni skoparil nadarjeni Ribničan, ki je bil na šolskem tekmovanju najboljši strelec, pred tem pa je bil razglašen za najboljšega igralca na mednarodnem turnirju v Beogradu.

Za državne prvake so nastopili Luka Lukaroski, Taj Košir, Lovro Lan Pucer, Vid Benedik, Sašo Radivojević, Tian Kucler, Gal Jurič, Črt Starc, Aljaž Knavs, Žan Kožar, Jaša Tomažin, Ahmed Begić, Gašper Tomažin, Aleksej Klun, Jan Strle in Ožbe Belaj.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki