fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura

Iskrivo v živo: Boštjan Videmšek in Marcel Štefančič ml.

Poletje se na Škrabčevi domačiji umika živahni jeseni. Potrudili se bomo, da bo zanimiva, navdihujoča in varna. Zato vas v sredo, 2. septembra 2020, ob 18. uri, vabimo na pogovorni večer na vrt Škrabčeve domačije, kjer bosta ostrila misli in bistrila poglede na aktualnost in stvarnost Marcel Štefančič ml., mož, ki je opisal več filmov, kot jih navaden Zemljan lahko prebavi, in prva avtoriteta talk showa na slovenski televiziji, in Boštjan Videmšek, mož, ki je preveč videl.

Vroči mediteranski bazen pozna do zadnjega kriznega zaliva. Več kot dve desetletji je se je dogajanje na Bližnjem vzhodu, z najnovejšo knjigo Plan B (Založba Umco, 2020) pa nakazuje, kam bo usmerjal svojo pozornost v prihodnje. V jedru podnebne krize razbira alternative za nov okoljski pristop, ki nakazuje izstop. Ne izneveri se temeljitemu prepletu znanja, informacij, etičnega in družbenega premisleka in seveda konkretnih pričevanj s terena. Na Norveškem, v Švici, v Islandiji na škotskih in grških otokih je našel manjše ali večje skupnosti, ki so na lastno pobudo spopadle s klimatsko krizo. Energetska samooskrba, izraba škodljivega delovanja in njegov obrat v energijsko obnovo, predvsem pa lastna vključitev tu in zdaj so bližnjice, do katerih imamo dostop vsi. Videmškova knjiga usmerja pogled k njim. Z raziskavami industrije litija, električne mobilnosti in premisleki o razcepu med našimi prepričanji in delovanjem in drugimi temami zariše še širši okvir, v katerega se umeščajo njegove zgodbe. Matjaž Krivic, eden najboljših svetovnih fotografov, ga je spremljal na njegovih poteh.

Pomembno: dogodek bo potekal v skladu z navodili NIJZ, zato bomo dobrodošlico izrazili le 50 gostom, katerim lahko res ponudimo varno udeležbo. Na voljo bodo razkužila, ohranjali bomo 1,5m razdaljo, odločitev za nošenje mask prepuščamo vam samim. Vaše prijave na dogodek so zato obvezne do zapolnitve mest.
V primeru dežja bo dogodek potekal v skednju Škrabčeve domačije, kjer lahko sprejmemo še bolj omejeno število gostov.

Veseli bomo vašega zanimanja in prijav na zala@skrabceva-domacija.com ali telefonski številki: 040 667 449 (od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00 ure). Hvala za razumevanje.

Polona Lovšin, Škrabčeva domačija

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki