fbpx
E-UTRIP
Featured Plavanje Ribnica Šport

Lovro Ćirović štirikratni državni prvak

Od petka do nedelje je v Mariboru potekalo Državno prvenstvo v plavanju za mlajše deklice in mlajše dečke ter za deklice in dečke. Znova so v bazen skočili številni člani Plavalnega kluba Ribnica in segali po visokih uvrstitvah. Prvo ime med njimi je Lovro Ćirović, ki je šestkrat stal na stopničkah za najboljše, od tega štirikrat čisto na vrhu.

Pa pojdimo po vrsti…

Že prvi dan je Ribničanom v kratkih bazenih za mlajše kategorije Pristan prinesel vidne uvrstitve. V dopoldanskem delu, v katerem so nastopili mlajši dečki in mlajše deklice, so Ribničani odplavali obilo osebnih rekordov. V popoldanskem terminu pa so bili na delu dečki in deklice.

Vsi po vrsti so izboljšali rekorde

Lovro Ćirović je v disciplini 50 m delfin s časom 28.10 ugnal vso konkurenco. Postal je državni prvak. Ob tem je na 400 m prosto postal državni podprvak. Do dveh drugih mest v mlajšem letniku na 100 m hrbtno in 200 m mešano je priplavala Polona Tanko. Prav vsi ribniški plavalci pa so popravljali in izboljševali osebne rekorde.

Drugi dan državnega prvenstva za mlajše kategorije v kratkih bazenih je Lovro Ćirović osvojil naslov državnega prvaka še v disciplinah 200 m in 50 m prosto. Prvo mesto v mlajšem letniku je na 200 m hrbtno osvojila Polona Tanko, ob tem je bila še druga na 400 m mešano.

V nedeljo so se ribniški plavalci ponovno izkazali. Med mlajšimi dečki je Taj Novak osvojil četrto mesto na 100 m prsno v mlajšem letniku.

Na stopničkah tudi Polona in Ajda

V popoldanskem delu, v kategoriji dečkov in deklic, so Ribničani ponovno posegali po stopničkah. Lovro Ćirović je še četrtič postal državni prvak, tokrat v disciplini 100 m prosto, ob tem pa je bil še bronast na 100 m mešano. V mlajšem letniku sta do stopničk priplavali Polona Tanko, ki je zmagala na 50 m hrbtno in bila druga na 100 m mešano ter Ajda Škaper, ki je bila druga na 100 m prosto in tretja na 50 m hrbtno.

“Konkurenca je bila zelo močna, saj so se v boj za najvišja mesta podali plavalci iz 25 slovenskih klubov. Mi smo v skupnemu seštevku pristali na osmem mestu, kar je seveda lep uspeh in odlično izhodišče pred tekmovanji, ki so pred nami,” je vtis iz Maribora strnila Jerneja Škaper, predsednica Plavalnega kluba Ribnica.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki