fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

Poziv Civilne zaščite Občine Kočevje občanom in občankam občine Kočevje

Štab Civilne zaščite Občine Kočevje poziva vse občanke in občane, da upoštevajo navodila pristojnih institucij in vse stike nujno omejijo zgolj na druženje s člani lastnega gospodinjstva. Medsebojno obiskovanje in druženje po domovih, tako na družinski kot prijateljski ravni, v obliki skupnih kosil, piknikov ipd. namreč močno povečuje možnost širjenja okužbe. Kot nadomestilo priporočamo uporabo telefonov in video klicev.

Osebe, ki so v odrejeni karanteni ali priporočeni samoizolaciji, naj strogo upoštevajo navodila za izvajanje karantene. Oseba, ki je v izolaciji in ne živi sama v stanovanjski enoti, ne sme zapuščati sobe, če ni nujno. Sanitarije morajo biti v tem primeru vsakič očiščene z razkuževalnimi sredstvi. 

Dostavo hrane izoliranim osebam naj družinski člani opravljajo z ustrezno zaščito (rokavice, umivanje rok …) in brez neposrednega stika z izolirano osebo (npr. prevzem pred vrati). Osebe, ki so v izolaciji same in nimajo možnosti dostave s strani svojcev, lahko pokličejo na občinsko telefonsko številko za oskrbo: 070 183 048, vsak delovni dan med 8. in 12. uro.

Poskrbimo drug za drugega!

Antun Gašparac l.r., poveljnik Štaba civilne zaščite Občine Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki