E-UTRIP
Borilni športi Featured Kočevje Ribnica Šport

Številni uspehi na evropskem in svetovnem prvenstvu iz ju-jitsa na Kreti

Med 25. in 27. oktobrom 2019 je na otoku Kreta v Grčiji potekalo evropsko prvenstvo za kadete in mladince ter svetovno prvenstvo za U16, in sicer v ju-jitsu borbah, duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 33 držav in 750 tekmovalcev. Evropskega in svetovnega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 20 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno.

Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili z desetimi člani in dvema trenerjema ter tekmovali vse tri dni prvenstva. Na velikem prvenstvu so prvič nastopili člani U16, in sicer par Anže Golež ter Enej Žagar, ki sta po lepo prikazanih obrambah v kategoriji dečkov osvojila naslov svetovnih prvakov. V kategoriji U16 sta med mešanimi pari U16 prvič nastopila tudi Neli Podlogar in Jaka Divjak ter osvojila naslov svetovnih podprvakov. Dva para v kategoriji kadetov med moškimi pari sta tovrstnih tekmovanj že vajena. Luka Čirović in Nejc Podlogar sta osvojila 3. mesto, Andraž Žlindra in Gal Košir pa zaradi poškodbe nista nastopila. Andražu je poškodba preprečila nastop tudi v borbah.

Z leve: Ivan Gabrič, Miha Povhe, David Južnič, Renato Južnič.

Zadnji dan tekmovanj sta zaključila Vid Belič in Lovro Divjak. Vid Belič je kljub dobrim borbam zaradi trenutka nezbranosti izgubil borbo za vstop v finale in na koncu osvojil 5. mesto v kategoriji mladincev do 85 kg. Lovro je v kategoriji mladincev do 94 kg osvojil naslov evropskega podprvaka, saj je premagal tri tekmovalce in na koncu v finalu izgubil. Oba sta se borb v tej kategoriji udeležila prvič.

Čestitke tudi vsem tekmovalcem iz ostalih slovenskih klubov, ki so skupaj osvojili kar 5 medalj. S svojimi nastopi in uspehi na tem evropskem prvenstvu so dokazali, da tudi v ju-jitsu Slovenija ni majhna in se marsikomu zatrese kimono, ko sliši za nas.

Kot vsako leto je bilo prvenstvo za člane Siborja odlično in bo zopet težko ponovljivo, pa vendar se bomo trudili že na naslednjem svetovnem prvenstvu, ki bo čez tri tedne v Abu Dabiju za člane, kadete in mladince.

Ekipa Siborja, ki je sestavljena iz številnih tekmovalcev, trenerjev Elvisa Podlogarja, Boštjana Divjaka in Antona Ambrožiča, selektorja ter ostalih članov, so pri organizacijskem delu opravili odlično delo. Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu, statuse športnika pri OKS ter večjo prepoznavnost Siborja in ju-jitsa.

Elvis Podlogar, predsednik Siborja

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki