fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Ribnica Šport

V Sodražici smučajo

Prva letošnja pošiljka snega je razveselila številne ljubitelje smučanja, predvsem mlajše, enako pa tudi člane Smučarskega kluba Sodražica. V popoldanskih in nočnih urah so poteptali sneg na približno 300 metrov dolgi in 50 metrov široki površini pobočja nad Bistrico. V soboto, 20. 1., so nato pognali naprave na smučišču Izver. Smučišče je ob koncu tedna obratovalo v polni zmogljivosti, obisk pa ni presenetil Bojana Trdana, predsednika Smučarskega kluba Sodražica in ekipe, ki skrbi za logistično podporo in varnost na smučišču.

V pričakovanju (umetnega) snega

»Kot vidite, se smučarji iz področja od Notranjske pa do Kolpe – iz tega geografskega pasu jih je največ – vračajo, in prav je lepo videti to množico. Poteptali smo tudi tekaško progo in sankališče. Imamo sicer nekaj težav, saj smučišča zaenkrat ne moremo zasneževati. Skušamo čim prej odpraviti okvaro na glavni črpalki za vodo,« je dejal Bojan Trdan.

Snežna odeja seveda ni tako debela, da se prizadevni Sodražani ne bi ozirali v nebo v pričakovanju novega snega. Še sreča je, da smučišče leži v senčni strani, in mu trenutne razmere, ko ne piha veter, še omogočajo ohranjanje naravnega snega vsaj polovično.

Cene, primerne za vsak žep

Lani so naprave prvič pognali 26. januarja in imeli skoraj mesec dni obratovanja, tudi z uspešno izvedeno šolo smučanja za otroke v času šolskih počitnic. Ne dvomijo, da bo tako tudi letos. Na sodraškem smučišču je bil poleti lani opravljen tehnični pregled vseh naprav, vključno z vlečnicami na sidro, jeklenimi vrvmi in nosilnimi stebri, ki so v brezhibnem stanju.

Cene smučarskih vozovnic ostajajo nespremenjene: 8 evrov za dnevno smučanje otrok in 10 evrov za odrasle, za nočno smučanje pa 10 oziroma 14 evrov. Denar od prodaje kart je namenjen kritju tekočih stroškov obratovanja, vzdrževanja in obnavljanja obstoječe opreme, izobraževanju kadrov ter za nove investicije.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki