fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Spomin na čas, ko je cesarica dodelila tržno pravico

Tako kot v sosednjih občinah, Ribnici in Loškem Potoku, so tudi v Sodražici za občinski praznik določili datum iz daljne preteklosti, to je 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1784 dodelila pravice do tedenskih sejmov. Sodražani ga praznujejo vsako leto od ustanovitve občine leta 1999.

Tudi letos je potekala prireditev v spomin na ta dogodek. Na slednji je župan Blaž Milavec dejal, da je praznik čas, ko se pregleda, kaj je bilo postorjenega in kaj občino še čaka. Omenil je večje projekte, ki so bili doslej dokončani in korake, ki jih bo potrebno narediti v naslednjem letu. Leto 2020 bo namreč za občino pomembno leto, saj bodo praznovali 800-letnico omembe Sodražice.

Kot vsako leto je na prireditvi potekala tudi podelitev priznanj. Priznanje župana so prejeli Čebelarsko društvo Sodražica in državni prvaki futsal kluba Extrem, U-15. Podelili so tudi priznanja Občine Sodražica, ki so šla v roke Matije Ogrinca, Andreje Košmrlj in članom samoiniciativnega odbora za postavitev kapele na Pesku. Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica je ob 110-letnici delovanja prejela Zlato plaketo in denarno nagrado, ki jo bo v celoti podarila Osnovni šoli Sodražica, kar je izredno pohvalno. Župan je še dejal: »Seveda smo ponosni na pomembne ljudi iz občine, zaslužne za prepoznavnost kraja, ki so prejemniki letošnjih priznanj in nagrad.« Dogodek se je zaključil z optimizmom in dobro voljo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki