fbpx
E-UTRIP
Aktualno Borilni športi Kočevje Ribnica Šport

Reportaža Sibor Inotherm iz članskega, mladinskega in kadetskega svetovnega prvenstva v ju-jitsu – Abu Dhabi 2019

Med 15. in 24. 11. 2019 je v mestu Abu Dhabi v Združenih Arabskih Emiratih potekalo svetovno člansko prvenstvo v ju-jitsu borbah, duo sistemu, duo show, ne-wazi, parajujitsu in kategoriji masters. Na prvenstvo je nastopilo 1.125 tekmovalcev iz rekordnih 67 držav sveta. Prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 21 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot dostojno. Barve Sibor Inothem pa je zastopalo 9 članov, ki so dosegli odlične uvrstitve.

Prvi dan so bile za Sibor na vrsti tri kadetske kategorije. Prvo borbo je pričel Andraž Žlindra – borbe kadeti do 73 kg, ki je prvo borbo proti Rusu izgubil, v naslednji pa premagal Kazahstanca. Sledila je borba za 3. mesto, kjer je malo zmanjkalo za bron proti Italijanu, vendar je 5. mesto lep uspeh in dobra izkušnja za naprej.

Nadaljevala se je kategorija duo mešani pari pri kadetih, kjer sta Nika Kotar in Luka Čirovič pričela z zmago in tako nadaljevala do konca. Z štirimi zmagami sta postala svetovna prvaka. Izjemno, če vemo, da je to komaj drugo njuno prvenstvo. Čestitke.

Zadnjo borbo prvega dneva na prvenstvu za Sibor pa sta imela Gal in Andraž v duo kadeti moški pari. Po odličnem začetku sta nadaljevala v tem slogu in s štirimi zmagami postala svetovna prvaka. Njun uspeh je še toliko večji, saj sta lanskemu naslovu evropskih prvakov dodala še svetovni, kar uspe le peščici tekmovalcev.

Drugi dan je nadaljeval Vid Belič v kategoriji borbe do 85 kg mladinci. Prvo borbo je po izenačenem boju dobil proti Belgijcu. V polfinalu pa mu je nasproti stal tekmovalec iz Poljske, ki pa je bil tokrat premočan nasprotnik. To pa je že pomenilo borbo za bron proti Rusu, kjer je bil boj izenačen do konca, vendar je bila športna sreča tokrat na strani nasprotnika, kar je pomenilo 5. mesto na svetu. Dobra uvrstitev za Vida, ki je prvo leto mladinec in ga čaka še mnogo priložnosti za medaljo.

Lovro Divjak in Matic Jakšič v kategoriji duo moški pari pri mladincih sta nadaljevala drugi dan tekmovanja. Tudi fanta sta imela štiri borbe in prav vse borbe suvereno zmagala, kar je zopet pomenilo naslov svetovnih prvakov in tretja Zdravljica, ki smo jo poslušali. Enkraten dosežek, še posebej zato, ker sta fanta kot prva v klubu bila že dvakrat svetovna prvaka. Čestitke.

Zadnji tekmovalni dan pa sta zaključili dekleti Tina Pelc in Sara Besal pri članicah duo ženski pari. Začeli sta zelo dobro, z zmago in tako prišli v polfinale. Tam sta ju čakale predstavnici iz Nemčije, ki sta bili tokrat premočni nasprotnici, kar je pomenilo borbo za bron. Zadnja borba proti paru iz Španije je bila tesna do konca, kar je pokazal tudi rezultat, saj je naši punci le pol točke ločilo do 3. mesta. Na koncu 5. mesto na svetu je dober rezultat, če upoštevamo njuno 1-letno odsotnost od tekmovanj zaradi poškodbe.

Kot vsako leto je bilo prvenstvo za člane Siborja odlično in bo zopet težko ponovljivo, vendar se bomo trudili že na naslednjem prvenstvu.

Tako je ekipa Siborja vsak na svojem področju, tekmovalci na tekmovalnem delu, trenerji Elvis Podlogar, Boštjan Divjak, Anton Ambrožič, Vitja Gričar in selektorja na trenerskem delu ter ostali člani pri organizacijskem delu, opravila odlično delo.

Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu, statuse športnika pri OKS, pridobitev športnih štipendij ter večjo prepoznavnost Siborja in ju-jitsa.

Elvis Podlogar, predsednik Siborja

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki