fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Košarka Šport

Po pravi drami zmaga MOK Kočevja

V soboto, 16. 11. 2019, smo ob za nas nenavadni domači uri, zopet igrali doma in sicer proti Salonitu Anhovo II. Po odlični predstavi prejšnji teden, smo podobno igro želeli ponoviti tudi tokrat. Žal se naši mladi igralci, kljub opozorilom trenerja niso dovolj dobro pripravili na tekmo in temu primeren je bil tudi začetek, kjer je ekipa Salonita povedla za 4 točke in prednost držala do 20-te točke.

Igralci MOK Kočevja smo imeli veliko težav s sprejemom servisa in posledično z organizacijo napada. Poleg težav pri sprejemu smo naredili tudi veliko napak pri dotiku mreže, prav tako pa je manjkala želja in borbenost v polju, ki nas je krasila na prejšnji tekmi. Šele ob odličnem serviranju Jureta smo zaigrali bolje in prvi niz zmagali 25 : 23. Ko smo že mislili, da smo prebili led, pa je v drugem nizu sledil popolni mrk na sprejemu servisa, kjer so se Salonitovci »lotili« Gala, ki nikakor ni uspel ukrotiti njihovih močnih servisov. Tudi menjave Gal-Rok in Aleš-Jure niso pomagale, tako da smo niz gladko izgubili 25 : 9.

V tretjem nizu je bila slika popolnoma obrnjena, saj smo Salonit pustili na enajsti točki. V četrtem nizu smo bili zopet priča pravi drami, saj sta bili ekipi poravnani do rezultata 22 : 22, nato pa smo zopet naredili dve nepotrebni napaki in Salonit je bil pred izenačenjem. Prvo zaključno žogo smo še uspeli rešiti, vendar je Salonit z odličnim servisom dosegel as za 28 : 26 in izenačenje na 2 : 2. Peti niz zopet nismo začeli najbolje in ob menjavi strani je kazalo 8 : 5 za Salonit. Ob dobrih servisih Jureta in Roka smo nasprotnika začeli loviti in ga na enajsti točki ujeli in celo prehiteli. Pri rezultatu 14 : 13 za MOK Kočevje smo zopet naredili napako pri sprejemu servisa, v naslednjem napadu je bil uspešen Grega, niz in tekmo pa je z blokom končal Vladimir – 16 : 14 za MOK Kočevje.

Žal se je ponovno pokazalo, da če ekipa ne igra 100% in z mislimi ni popolnoma pri tekmi, zelo težko premagamo tudi slabšega nasprotnika od nas. Če ne bi imeli tako bučne podpore naših zvestih navijačev, bi tekmo verjetno celo izgubili, tako da se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujem našim navijačem in jih čez 14 dni, ko bomo gostili drugo uvrščeno ekipo Ljubljana volley, vabim še v večjem številu.

Naslednjo soboto dopoldne s starejšimi dečki odhajamo na pomemben turnir na Ravne na Koroškem, ob 16.30 pa člani gostujejo pri ekipi Pr’ Kopač Brezovica.

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki